Festival de cinema de Sitges

L'home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv del Festival de Sitges 2021

La 54a edició del festival commemorarà els 80 anys de l'estrena de la mítica obra de George Waggner

ACN Sitges 30-11-2020 12:32 Lectures 1844
L'home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv del Festival de Sitges 2021. EIX

L'home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv del Festival de Sitges 2021. EIX

La 54a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà com a leitmotiv la figura de l'home llop com a principal icona de la bèstia interior alliberada i de la dualitat interna en l'ésser humà. Ho ha revelat l'organització del certamen de Sitges aquest dilluns, tot recordant que l'any 2021 es compleixen diverses efemèrides relacionades amb aquesta llegenda, com el 80è aniversari de l'estrena de 'L'home llop' ('The Wolf Man'; George Waggner, 1941). També farà 40 anys de l'estrena de dues renovadores versions del personatge: 'Un home llop americà a Londres' ('An American Werewolf in London'; John Landis, 1981) i 'Aullidos' ('The Howling'; Joe Dante, 1981). El festival se celebrarà del 7 al 17 d'octubre.

Al mateix temps, el Sitges 2021 no oblidarà els 50 anys 'La nit de Walpurgis' (Lleó Klimovsky, 1971), amb un dels personatges d'home llop nacional més populars, amb Waldemar Daninsky interpretat per Paul Naschy.

El Festival de Sitges tractarà el nou leitmotiv com a imatge del certamen, amb una retrospectiva de títols i la publicació d'un llibre, en col·laboració amb l'Editorial Hermenaute. La figura del Doctor Jekyll & Mister Hyde, així com personatges col·laterals relacionats amb la dualitat home-bèstia -com les dones felines, diferents éssers zoomòrfics o entitats duals dels contes tradicionals-, seran estudiades en el volum i exposades en la retrospectiva.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No