Reis 2021

Vilafranca descarta la cavalcada tradicional i estudia "vàries alternatives" per celebrar l'arribada dels Reis d'Orient

Un estel gegant itinerant i una exposició de personatges nadalencs, novetats principals de les Festes

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 01-12-2020 17:17 Lectures 1698
Pla obert dels regidors de Vilafranca del Penedès Joan Manel Monfort i Ricard Rafecas, amb l'alcalde Pere Regull al centre. ACN

Pla obert dels regidors de Vilafranca del Penedès Joan Manel Monfort i Ricard Rafecas, amb l'alcalde Pere Regull al centre. ACN

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès dona per descartada la cavalcada dels Reis d'Orient en format tradicional però evita revelar de quina manera arribaran Ses Majestats a la vila. "Tenim diverses alternatives", s'ha limitat a dir l'alcalde, Pere Regull, que ha demanat cautela fins que l'estat espanyol i la Generalitat dictin les directrius a seguir per garantir la seguretat sanitària a les celebracions del vespre del 5 de gener. "Els Reis vindran, però no sabem com", ha ironitzat Regull durant la presentació del programa d'activitats de Nadal a Vilafranca. Les novetats principals d'enguany seran l'estel gegant itinerant Gemínid i l'Insòmnia, una exposició de personatges nadalencs d'arreu del món.

Sense entrar a donar cap detall sobre l'arribada dels Reis d'Orient, aquest dimarts el govern de Vilafranca només ha avançat que queda "descartada" la cavalcada convencional. "No farem una cavalcada amb tot el seguici, els patges i les carrosses, perquè no volem cap acte que pugui generar aglomeracions", ha explicat l'alcalde, que s'ha mostrat expectant a la normativa que marquin els governs espanyol i català: "Veurem si ratifiquen, o no, les nostres alternatives".

Regull ha subratllat que les limitacions dels actes del 5 de gener estaran condicionades a l'evolució de la pandèmia durant les propers setmanes, de manera que ha fet una crida a la responsabilitat col·lectiva. En aquest sentit, ha assenyalat el pont de la Puríssima, que ha reconegut que li genera "por" davant la possibilitat que no es compleixin les restriccions "i se'n vagi de mare la situació" de la covid-19.

Pel que fa a la resta d'actes nadalencs, Vilafranca estrenarà el proper 27 de desembre en Gemínid, un estel gegant itinerant que recorrerà el centre de la vila. En paral·lel, a la plaça Constitució i fins el 4 de gener s'hi instal·larà l'Insòmnia, una mostra d'objectes i personatges vinculats al fred i l'esperit nadalenc. Aquest recinte actuarà com a "subseu" de la fàbrica de joguines, que novament s'instal·larà al carrer Comerç per a què els infants puguin veure els preparatius dels Reis.

Com a novetat, aquest any s'obriran punts de recollides de les cartes reials a tots els barris del municipi, en col·laboració amb les associacions de veïns. També arreu dels barris s'ha previst incrementar la il·luminació nadalenca, que es renovarà arreu de Vilafranca i es podrà veure encesa a partir del divendres 4 de desembre.

Per contra, aquest Nadal no obrirà la pista de gel de la rambla de Sant Francesc ni tampoc es projectarà el 'mapping' a la façana de la Casa de la Vila. Dos actes que s'han descartat per garantir la seguretat sanitària.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No