Any 2020

Coronavirus, desconfinament, grup bombolla, infodèmia, teletreballar i videotrucada, entre els neologismes del 2020

La paraula d'aquest any s'escollirà a través d'una votació oberta

ACN Barcelona 03-12-2020 12:06 Lectures 1960
Coronavirus. EIX

Coronavirus. EIX

Conspiranoic, coronavirus, desconfinament, desescalada, grup bombolla, infodèmia, mascareta, teletreballar, traçabilitat i videotrucada són els neologismes són els deu neologismes finalistes escollits per a sotmetre a votació de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d’Estudis Catalans per aquest any. Les entitats fan ara una crida oberta a participar en la tria del guanyador, que es donarà a conèixer el 21 de desembre. Els darrers escollits han estat emergència climàtica i animalista (2019), sororitat (2018), cassolada (2017), vegà -ana (2016), dron (2015) i estelada (2014). Com cada any, el mot escollit serà candidat per a entrar al diccionari normatiu.

Com cada any, l’Observatori de Neologia de la UPF i l'IEC fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any 2020, una iniciativa que enguany arriba a la setena edició, en un escenari marcat per la pandèmia. La tria va en la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües.

La votació s’obrirà el 3 de desembre i es tancarà el dia 20 del mateix més. El 21 de desembre es farà públic el neologisme guanyador de l’any 2020.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No