Percussió

Un bateria vilanoví a Boston

Carles Pereira Romero és una jove promesa de la música: músic i compositor de Vilanova i la Geltrú, ha guanyat el concurs Yamaha Young Performing Artist en la categoria de Bateria

Carles Pereira Romero és una jove promesa de la música: músic i compositor de Vilanova i la Geltrú. EIX

Carles Pereira Romero és una jove promesa de la música: músic i compositor de Vilanova i la Geltrú. EIX

Carles Pereira Romero és un músic i compositor de Vilanova i la Geltrú llicenciat en Actuació Musical amb l'especialitat d'Estudis en Música Llatina per Berklee College of Music. Després de viure als Estats Units, Xina, Suïssa i Singapur amb la seva família, aquest jove que va marxar de la seva ciutat natal amb dos anys ha estat guanyador del concurs "Yamaha Young Performing Artist" en la categoria de Bateria. És la seva passió i ha estat la seva especialització des que l'any 2015, un any abans d'acabar el seu batxillerat, va rebre una beca per estudiar música a la universitat Berklee College of Music de Boston. L'estiu del 2016 ja es va traslladar a viure a Boston per iniciar els seus estudis universitaris.

Durant els 4 anys de carrera ha desenvolupat el seu aprenentatge en l'ambient més divers, gràcies a la gran varietat d'estils musicals que s'imparteixen a la universitat i també per la multiculturalitat d'estudiants, professors i artistes convidats: "Això  m'ha enriquit no només a nivell personal, sinó a nivell professional per la diversitat de música que he arribat a absorbir, i m'ha permès donar-me a conèixer com un bateria molt versàtil". En els darrers dos anys, Carles Pereira també s'ha llançat a composar: "He participat en diferents bandes de la universitat, tocant música country, pop, jazz, funk, rock, teatre musical, música de la diàspora africana, música de l'Orient Mitjà, entre d'altres. Però una de les experiències més enriquidores ha estat amb el combo de música d'Indonèsia de Berklee, especialitzat en composicions i arranjaments de folklore d'Indonèsia, que ens va portar a tocar per l'embaixador d'Indonèsia a Nova York i a les Nacions Unides per a la recepció del sotspresident d'Indonèsia durant l'assemblea general".

De la seva estada a Boston, un dels moments més especials va ser quan al  2018 vaig ser escollit guanyador del concurs "Yamaha Young Performing Artist" en la categoria de Bateria: "vaig ser convidat a un simposi de música a Indianàpolis, EEUU, on es van presentar a tots els joves guanyadors de cada instrument, vam assistir a tallers i vam  participar al concert de cloenda". No ha estat l'únic reconeixement que ha rebut el jove música: ha rebut dues beques al 2018 per part de l'organització "Percussive Arts Society", i una beca al 2019 de Zildjian.

Tot i la seva aventura internacional, Pereira no perd els seus arrels locals. L'any 2018 va montar un grup amb Biel Solsona (Sant Pere de Ribes) i Iñaki Ramos (Vilanova i la Geltrú). Es tracta d'una banda de jazz "The BIC Trio" que toca peces de jazz i funk per la comarca, especialment a l'estiu i les festes de Nadal, que és quan pot reunir-se el grup.

Carles Pereira viu actualment a Boston, on ha començat la seva carrera com a bateria de sessió i compositor, gravant música per altres musics i composant la seva pròpia música: "aquest novembre acabo de treure la meva primera composició, "Bembe Azul", una peça de jazz llatí amb ritmes pan-americans i harmonia de Blues, que ja està disponible en totes les plataformes digitals. I estic treballant en més composicions amb la intenció de treure-les en el proper any". 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!