Nadal 2020

La fada Margallona serà el fil conductor a Sant Pere de Ribes d’unes festes condicionades per la covid-19

Els campaments reials, a Ribes i les Roquetes, substitueixen les tradicionals cavalcades

Redacció Sant Pere de Ribes 15-12-2020 16:20 Lectures 1251
La fada Margallona serà el fil conductor a Sant Pere de Ribes d’unes festes condicionades per la covid-19. Ajt Sant Pere de Ribes

La fada Margallona serà el fil conductor a Sant Pere de Ribes d’unes festes condicionades per la covid-19. Ajt Sant Pere de Ribes

El personatge de la fada Margallona articularà les activitats de Nadal i Reis adreçades als infants i les famílies a Sant Pere de Ribes en un any condicionat per la Covid-19. Els nens i nenes del municipi tindran l’oportunitat de conèixer aquesta figura a través de tres vídeos que es passaran al cicles d’infantil i primària dels centres educatius entre el 16 i el 18 de desembre. Els audiovisuals també estaran penjats a partir de divendres a la pàgina de Nadal i Reis del web municipal i se’n farà difusió a les xarxes socials de l’Ajuntament.

La fada Margallona és una fada màgica dels boscos del municipi que desperta els tions i ajuda als Reis Mags d’Orient en la seva tasca de repartir il·lusió i alegria entre els nens i les nenes de Sant Pere de Ribes. Després de presentar-se en un primer vídeo, explicarà als infants en un segon capítol que enguany l’arribada dels Reis Mags serà diferent i que uns campaments reials instal·lats als dos nuclis substituiran les tradicionals cavalcades. També donarà les instruccions per aconseguir les entrades per anar a veure’ls i portar-los les cartes en paper.

Pels que fa als campaments reials, a Ribes s’instal·larà a la Nau Pere Vall i Soler del GER els dies 4 i 5 de gener, d’11h a 13.30h i de 16h a 21h, i a les Roquetes a l’envelat de la Rambla del Garraf, el dia 4 de gener, de 16h a 20.30h, i el 5 de gener, de 10h a 14h i de 16h a 20.30h. L’accés a aquests punts, gratuït, es farà mitjançant entrada anticipada que s’ha de reservar a través dels enllaços de les plataformes d’entrades que es troben a l’espai de Nadal i Reis del web municipal.

Una altra novetat és que els infants podran escriure des d’aquest apartat una  carta virtual a SSMM. Així els hi ho farà saber també la fada Margallona en el tercer i últim missatge, on a més encarregarà als nens i a les nenes del municipi que elaborin una manualitat per fer la clau de casa seva i així facilitar-ne l’accés als tres Reis la nit màgica del dia 5 de gener.

Ribes i les Roquetes acullen una programació cultural adaptada a la situació actual de la pandèmia

Al nucli de les Roquetes, l’envelat instal·lat a la Rambla del Garraf centralitzarà les diferents activitats de Nadal i Reis programades enguany, i n’acollirà d’altres de posteriors fins al 20 de febrer, seguint els protocols establerts per a evitar la propagació de la Covid-19. El programa s’obrirà el 19 de desembre, amb el Cagatió Gegant (entrades exhaurides), i inclourà un total de 12 activitats, entre elles la representació de l’obra Els Pastorets de Ribes del Grup de Teatre Bell-Lloc del Centre Parroquial, el dia 9 de gener, i l’exposició de Festa Major, els dies 2 al 7 de febrer.

Dels actes previstos a Ribes, en destaquen les fires de Nadal, el 19 de desembre, de 9h a 20.30h, i de Reis, el 3 de gener, de 10h a 14.30h, organitzades per DO Ribes i Fem Ribes al carrer del Carç. El Centre Parroquial oferirà una versió especial d’Els Pastorets de Ribes amb mesures anti-covid, mentre que Els Xulius ha optat finalment per no convocar el tradicional Pessebre Vivent, si bé es podrà veure l’exposició col·lectiva de pessebres a la seu de la seva entitat.

Enguany, però, s’haurà de fer reserva prèvia d’entrada per a tots els actes de Nadal i Reis programats al municipi. Es pot trobar informació actualitzada sobre les diferents activitats a través del web.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No