Patrimoni local

Cubelles compra dos habitatges històrics del nucli antic

Els dos habitatges, ubicats a la plaça de Jaume Balmes i el carrer de Narcís Bardají, es destinaran a usos socials

Redacció Cubelles 11-01-2021 9:45 Lectures 1944

Arxivat a:

Cubelles compra dos habitatges històrics del nucli antic. Ajuntament de Cubelles

Cubelles compra dos habitatges històrics del nucli antic. Ajuntament de Cubelles

L’Ajuntament de Cubelles ha incrementat el patrimoni municipal amb la compra de dues propietats ubicades al nucli antic de la vila. L’adquisició de les finques, situades a les confluències de la plaça de Jaume Balmes amb el carrer de Colom i del passeig de Narcís Bardají amb l’avinguda de Catalunya, s’ha formalitzat el dimarts dia 29 de desembre per un import total de 80.000 euros cadascuna (160.000 euros en total), restant l’Ajuntament exempt de satisfer l’Impost de Transmissions Oneroses (TPO).   

En tots dos casos, les finques es troben adossades a equipaments municipals i la intenció del consistori és que es destinin a usos socials, encara per concretar, com serveis per a la gent gran o alfabetització digital. En el cas de la propietat situada entre el carrer de Colom i la plaça de Jaume Balmes, la dimensió total de l’habitatge, que es troba paret amb paret amb el Casal de Cultura, és de 165 metres quadrats, mentre que la casa del passeig de Narcís Bardají i l’avinguda de Catalunya, recolzada sobre el Centre Social Joan Roig i Piera i el departament de Serveis socials, la seva superfície abraça 120 metres quadrats.

Des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha volgut agrair la predisposició i consideració dels propietaris d’ambdós immobles per haver prioritzat en tot moment la proposta del consistori i que hagin contribuït, així, a acréixer el patrimoni municipal de la vila.  

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No