Música

L'Associació Musical Eduard Toldrà amplia la programació amb Voronkov

L'entitat musical i el Foment Vilanoví signen un acord per portar la música de culte, en format de cambra, al centre de la ciutat

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 13-01-2021 13:07 Lectures 564
Voronkova i Voronkov. Eix

Voronkova i Voronkov. Eix

L'excels director i compositor Guerassim Voronkov i la magistral violonista Ala Voronkova traslladen una selecció dels clàssics i contemporanis russos a l'escenari del Foment Vilanoví el pròxim 24 de gener.

L'Associació Musical Eduard Toldrà amplia la seva programació mensual amb una nova proposta, que porta el duet de Voronkov i Voronkova a la capital de la comarca, en un majestuós concert, obert a tothom, que permetrà gaudir dels compositors russos com Tchaikowsky, Rimisky-Korsakov i Prokofiev, a més d'una obra del mateix Guerassim Voronkov.

La Camerata Eduard Toldrà manté la seva programació a l'Auditori, però l'acord entre l'entitat musical i el Foment Vilanoví permetrà, a més, gaudir de concerts de cambra en un nou espai i un format diferent, en què la proximitat i la possibilitat d'una diversificació del repertori, són els principals atractius.

L'Associació Musical Eduard Toldrà, nascuda fa més de 35 anys, continua cercant noves complicitats per ampliar els espais dedicats a la música de culte a la ciutat. En l'ideari de l'entitat, l'impuls per fomentar una ciutat culturalment productiva, es manté com a motor de noves iniciatives.

L'actual junta –formada per Miquel Bernadó, Oriol Pi de Cabanyes, Víctor Forgas, Francesc Rica, Pere Carbonell i Jaume Aguiló, molts d'ells membres de l'entitat des de la seva formació– trasllada la il·lusió per créixer a l'escenari de noves propostes.

L'aposta per un primer concert amb el reconegut director i compositor Voronkov, n'és un exemple.

La fidelitat del públic, la qualitat i professionalització de la Camerata són dos dels aspectes més rellevants d'una història d'esforços i nous reptes per consolidar la presència de la música de culte a la ciutat.

La temporada 2020/2021, amb totes les excepcionalitats pel context de la Covid-19, s'ha viscut amb esperats concerts i homenatges i continua la seva programació de forma intensa, amb la celebració de diferents concerts.

Les entrades es poden comprar exclusivament a la botiga La Rosa a la plaça de la Vila a partir de dilluns 18 de gener.

 

Programa del 24 de gener

Guerassim Voronkov i Ala Voronkova

Al Foment Vilanoví, a les 19 hores

Reinhold Glier

Romanza del ballet Rosella Vermella

Piotr Ilich Tchaikovsky

Ballet El llac dels Cignesd, Op. 20 Dansa russa

Aleksandr Glazunov

Pas de deux del ballet Raimonda

Nikolai Rimski-Korsakov

Scheherezade
(Cançó àrab i Dansa oriental)

Guerassim Voronkov

Àlbum de família
(Cloches de mariage, Songerie i Visión de tango)

Aram Khachaturyan

Vals del ballet Un baile de máscaras

Sergei Prokofiev

Suite del ballet Romeu i Julieta, Op. 64 (arr. G. Voronkov)

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No