El llegat del Mestre

Un disc recupera la "poc coneguda" 'Sonata per a violí i piano' de Pau Casals

L'àlbum 'Miralls-Reflets' està interpretat pel violinista francès Naaman Sluchin i el pianista navarrès Eloy Orzaiz

ACN El Vendrell 14-01-2021 12:53 Lectures 1295
El violinista francès Naaman Sluchin i el pianista navarrès Eloy Orzaiz presenten l'àlbum 'Miralls-Reflets'. ACN

El violinista francès Naaman Sluchin i el pianista navarrès Eloy Orzaiz presenten l'àlbum 'Miralls-Reflets'. ACN

El disc 'Miralls-Reflets' (La mà de guido), del violinista francès Naaman Sluchin i el pianista navarrès Eloy Orzaiz, reivindica la "poc coneguda" 'Sonata per a violí i piano' de Pau Casals. L'artista hi va treballar durant més de trenta anys i la va escriure per al seu primer instrument, el violí, en lloc del violonchel, per al qual va escriure "sorprenentment" poc. Amb aquest àlbum, els dos músics han volgut reivindicar el valor d'aquesta "monumental sonata" amb el seu enregistrament a l'Auditori Pau Casals d'El Vendrell. Juntament amb la 'Sonata' de Casals, el disc inclou la 'Sonata per a violí i piano', de Philippe Gaubert, que reflecteix l'esperit de la Belle Epoque que Casals va experimentar en instal·lar-se a París el 1899.

Com Casals, Gaubert va tenir una "relació privilegiada" amb el violí. També el seu amic, el compositor Joan Manén. De fet, l'estreta amistat i admiració de Casals i Manén va ser un exemple d'inspiració mútua entre grans artistes. Una de les seves composicions més emblemàtiques, 'Caprice catalan N.03 op. A-33', parafrasejava 'El cant dels ocells'.

Segons expliquen els músics, que es van conèixer a Basilea el 2014, els reflexos que donen el títol al disc no són només els de la naturalesa de les obres triades, sinó que són reflexes de la "profunda amistat de la qual la música és capaç de crear", com la que va unir Casals i Joan Manén.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No