Decisió polèmica

L'Ajuntament de Sitges deixa en pausa la prohibició del consum d'alcohol a les rues del Carnaval

El govern retira la proposta del ple per definir un nou text que tingui el màxim consens possible amb les entitats

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 28-01-2021 8:40 Lectures 1383
Pla curt de les integrants d'una de les coles participants a la rua de l'Extermini el 25 de febrer de 2020. ACN

Pla curt de les integrants d'una de les coles participants a la rua de l'Extermini el 25 de febrer de 2020. ACN

L'Ajuntament de Sitges ha deixat en pausa l'actualització del protocol del Carnaval amb què volia regular el consum d'alcohol a les rues. El text s'havia de dur a aprovació del ple d'aquest dimecres, però el consistori l'ha retirat de l'ordre del dia a l'espera de redactar una proposta que tingui "el màxim consens possible" amb les entitats, segons ha explicat el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez. El protocol, que va avançar aquest dimarts l'ACN, prohibia "cap tipus de beguda alcohòlica" a les carrosses i detallava que "només es permet el consum d'aigua" entre els grups. L'objectiu, segons apuntava Martínez, és celebrar un 'Carnaval 0/0' que permeti desplegar una festa "amb una imatge positiva i digne de veure".

El mateix regidor defensava a l'ACN que la intenció de la nova normativa era deixar per escrit una recomanació que fa anys que es fa a les entitats. Alhora, Martínez recordava que existeix una ordenança municipal que prohibeix el consum d'alcohol al carrer.

La regulació de les begudes alcohòliques a les dues nocturnes del Carnaval s'incloïa al protocol coincidint amb la seva actualització rutinària. A més, la revisió de la normativa també s'esperava que servís per reduir el nombre de carrosses a 41-43 i ajustar els participants mínims i màxims de cada grup.

Segons Martínez, el text estava consensuat amb la Comissió del Carnaval, formada, al seu torn, per les entitats responsables de les carrosses. Un cop descartat el format convencional de Carnaval per a aquest any degut a la covid-19, la intenció era començar a desplegar-lo l'any vinent. Les queixes d'algunes entitats participants, però, han dut el govern a aturar-ne l'aprovació per revisar-ne el redactat.

Des del govern, l'alcalde en funcions Luis Miguel Garcia –Aurora Carbonell és en quarantena per ser positiva de covid- ha defensat la retirada del punt del ple "per tenir més temps per treballar el text i arribar el mes vinent amb un protocol que sigui millor per a tothom".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No