Auditori Eduard Toldrà

Feliu Gasull estrena a Vilanova i la Geltrú el concert per piano i corda La flor de l'atzavara

El concert és un encàrrec de la Camerata Eduard Toldrà que interpretarà un programa amb obres de Gasull, Gerhard, Toldrà, a més de Mahler i Puccini

Actuació de la pianista Laura Farré, amb Ariadna Padró al violí i Feliu Gasull a la guitarra, sota la direcció d’Edmon Colomer

Feliu Gasull estrena a Vilanova i la Geltrú el concert per piano i corda La flor de l'atzavara  . EIX

Feliu Gasull estrena a Vilanova i la Geltrú el concert per piano i corda La flor de l'atzavara . EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper 7 de febrer a les 19h a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú se celebra l’estrena mundial del Concert per a piano i orquestra de cordes «La flor de l’atzavara» de Feliu Gasull, un dels secrets més ben guardats del panorama de compositors catalans contemporanis. El concert anirà a càrrec de l’orquestra Camerata Eduard Toldrà sota la direcció d’Edmon Colomer, comissari de l’any Gerhard 2020-2021. Al piano actuarà Laura Farré, artista emergent amb molta projecció, especialitzada en compositors del s. XXI.

La flor de l’atzavara (Concert per a piano i corda, 2020) és un encàrrec de la Camerata Eduard Toldrà, formació instrumental activa en la recuperació del patrimoni musical català i en la promoció d'intèrprets catalans. Enguany l’orquestra té com a fil conductor de la seva programació l’obra de Robert Gerhard, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement aquest 2021.

En aquest sentit, en el mateix concert s’interpretaran els Tres Impromtus per a piano que Gerhard va compondre junt a l’extraordinari Concert per a piano (1951). I l’Impromptu és també el primer dels quatre moviments del concert per a piano i corda “La flor de l’atzavara” de Feliu Gasull. D’aquesta manera, el programa crea una ambivalència entre els atributs de sobrietat i contenció de Gerhard i l’exuberància i el perfum de Gasull, unificant-los en el mateix marc de referències atàviques comunes als dos compositors.

Els impromptus, espontanis i diversos, com les flors, transformen la saviesa de la natura en sons cisellats amb gran precisió. De manera molt atractiva, la Camerata Eduard Toldrà ens proposa un programa dedicat a les formes de la música i de la natura on també s’inclouen obres orquestrals d’Eduard Toldrà, Giacomo Puccini i Gustav Mahler.

Les entrades es poden adquirir anticipadament a través del web d’Escena Vilanova www.escenavilanova.cat/entrades_abonaments i també una hora abans del concert a les taquilles de l’Auditori Euduard Toldrà. L’aforament és limitat al 50% seguint els protocols i mesures de la covid19.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local