Exposició

El Museu Deu del Vendrell presenta la seva programació anual per continuar difonent el seu fons artístic

Vinculada amb el Dia Internacional de la Dona, el Museu Deu organitza una exposició amb perspectiva de gènere, dedicada a mostrar el rol de la dona a través de les obres d’art

El Museu Deu del Vendrell presenta la seva programació anual per continuar difonent el seu fons artístic. Ajuntament del Vendrell

El Museu Deu del Vendrell presenta la seva programació anual per continuar difonent el seu fons artístic. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Museu Deu del Vendrell presenta la seva programació anual apostant per la cultura local, per la cultura de proximitat, per tal de donar a conèixer el seu fons artístic tant física com virtualment mitjançant quatre estratègies de continguts.

La primera acció tindrà lloc el mes de març, amb l’obertura de l’exposició titulada “El Museu Deu en femení”. Vinculada amb el Dia Internacional de la Dona, el Museu Deu organitza una exposició amb perspectiva de gènere, dedicada a mostrar el rol de la dona a través de les obres d’art. A partir d’una selecció d’obres de diferents formats i tècniques, la mostra s’estructura en dos àrees temàtiques: mites-llegendes i cristianisme. No és el primer cop que el Museu Deu parla de la dona en l’àmbit artístic, ja que és cert que la dona ha estat discriminada dins el procés de la construcció de la història de l’art. Amb aquesta mostra el discurs gira entorn la història de la dona, tot realitzant un discurs inclusiu, fins i tot tractant les relacions afectives no convencionals. Cal destacar que algunes de les peces formen part de la reserva del Museu, per tant, una bona oportunitat per poder gaudir d’obres que no es troben exposades de forma habitual, obertes ara a revisions crítiques. L’exposició crearà una estratègia de continguts segmentats: no tot el públic és igual ni li podem dir el mateix.

El Museu Deu ja forma part de la comunitat educativa de la nostra vila. Nombrosos grups escolars coneixen el fons artístic del Museu i en general el patrimoni vendrellenc gràcies a les accions i els recursos educatius de les sessions “I tu què pintes?”.  El Museu Deu es desplaça fins a les escoles per explicar, de manera lúdica, diferents artistes, com ara Dalí, Kandinsky, Miró, Klee, Gaudí...

Els infants fan la seva representació personal i els dibuixos s’exposaran durant el mes de juny al Museu Deu amb la intenció que pares, mares i familiars puguin contemplar la feina feta i l’obra d’art dels “petits artistes”. Amb l’estratègia de continguts educatius s’estableixen xarxes de col·laboració amb les escoles amb la idea de la “creació compartida” entre alumnes-mestres-museu.

Durant el mes d’octubre celebrarem el 120è aniversari del naixement de dos dels artistes més destacats del Museu Deu: Ramon Calsina (1901-1992) i Miquel Villà (1901-1988).

L’exposició d’obres de Calsina i Villà pretén analitzar un recorregut artístic des del noucentisme, fins al fauvisme, passant pel realisme màgic per tal de poder entendre l’originalitat de les obres d’ambdós artistes. Tot un conjunt de pintures i dibuixos, alguns dels quals, situats a la reserva del Museu Deu i que es podran contemplar per primera vegada, seran el punt de partida de l’estratègia de continguts narratius. Les formes, els colors, la matèria o el traç del dibuix serviran per crear històries,  per narrar coses que ens emocionin i siguin rellevants per al públic.

Ara que la nostra visió del món s’ha modificat considerablement, i que estem més habituats a la observació a través de les pantalles, el Museu Deu vol establir un diàleg entre l’art i l’espectador molt més emocional i reflexiu, creant noves propostes, nous formats i noves maneres d’entendre l’obra d’art. La revolució digital que hem viscut a causa de la pandèmia ha modificat els hàbits dels consumidors culturals. Des del Museu Deu es vol establir unes estratègies de continguts digitals, molt més reflexius i amb un abast més llarg en el temps i en l’espai per tal que el Museu Deu sigui el museu de tots.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local