Dia Mundial contra el Càncer

La ribetana Ana Taulé publica un conte infantil inspirat en la seva experiència amb el càncer i la maternitat

“La mare”, el conte de l’Ana Taulé amb les il·lustracions de la Maria Gambús, recaptarà fons per a la investigació del càncer d'ovaris, un dels grans oblidats, segons l'autora

Redacció Sant Pere de Ribes 03-02-2021 16:47 Lectures 1713

La ribetana Ana Taule acaba de publicar un conte infantil inspirat en la seva experiència amb el càncer i com ho va viure essent mare. Les pors, les preguntes, les incerteses i les vivències que van acompanyar el seu procés amb la malaltia i com afrontar-ho davant dels seus fills han estat la font d'inspiració d'un conte que es presenta coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer.

“La mare”, el conte de l’Ana Taulé amb les il·lustracions de Maria Gambús, ressegueix el procés habitual de les persones que tenen aquesta malaltia, des de les visites a l’hospital, la quimioteràpia, la pèrdua dels cabells... Taulé explica que després de passar la malaltia "volia fer un conte amb una perspectiva diferent, cansada de les floritures", i que donés eines a altres persones que es poguessin trobar en la mateixa situació, unes eines que precissament ella no va trobar.

Aquest conte està pensat sobretot per mares, perquè la preocupació més gran quan reps la noticia és el sentiment de dolor i culpabilitat per fer passar una experiència així als teus fills. L'autora confessa que amb la diagnosi del càncer els sentiments es desborden: "ets sents culpable, són moments molt difícils, però el més important és parlar clar i no passa res per plorar ni per riure".

El conte està inspirat en la seva experiència, però s'allunya de la seva realitat. De fet, el protagonitza l’Aina, una nena de 10 anys que adora cuinar amb la seva mare: "Un dia aquesta li comenta que no es troba bé i tot això les té trastocades ja que senten diverses emocions que no havien sentit fins ara. La mare de l’Aina haurà de marxar a l’hospital per eliminar “la bola” que porta dins però abans li proposa a la seva filla posar en un pot petit tots els records i les coses que les fan sentir bé. Així podran retrobar-se quan no estiguin juntes físicament. Així cada vespre la protagonista del conte agafa el pot i està amb la seva mare".

Ana Taulé té 43 anys, és veïna de Sant Pere de Ribes i ha treballat com a educadora infantil, tot i que ara és administrativa. Els beneficis d'aquest llibre es destinaran a la investigació contra el càncer i especialment al càncer d'ovaris, que és la malaltia que va tenir  i que considera que és "el gran oblidat", especialment pel que fa a la diagnosi precoç.

La ribetana Ana Taule publica un conte infantil inspirat en la seva experiència amb el càncer essent mare. EIX
GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa