Música solidària

El MUSiCVEU Festival dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca

Aquesta gran festa de la cultura i la solidaritat que ha aplegat més de 8.000 persones des dels seus inicis i ha recaptat més de 12.000 € a favor de les entitats del territori

Redacció Vilafranca del Penedès 10-02-2021 16:06 Lectures 2209
El MUSiCVEU Festival dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca. Fundació Pinnae

El MUSiCVEU Festival dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca. Fundació Pinnae

El MUSICVEU és un festival solidari nascut a Vilafranca del Penedès que ha estat ajudant d'una manera indirecta a diferents entitats socials del Penedès. L'any 2017 la Fundació L'Espiga en va ser la primera entitat beneficiària i posteriorment han anat seguint la Creu Roja de l'Alt Penedès l'any 2018, Càritas de Vilafranca el 2019 i l'Associació Ampert l'any passat. Aquesta gran festa de la cultura i la solidaritat que ha aplegat més de 8.000 persones des dels seus inicis i ha recaptat més de 12.000 € a favor de les entitats del territori, enguany destinarà el seu xec solidari al Rebost Solidari, entitat que ofereix aliments a les famílies en risc d'exclusió social.

La situació actual en plena pandèmia de Covid-19 ha estat determinant perquè el MUSiCVEU Festival esculli a l'Associació Ressò - Rebost Solidari, com a entitat beneficiària de la VII edició d'aquest Festival. El seu responsable, Manel Medialdea, és qui dirigeix de forma voluntària la gestió eficient d'aquesta entitat per tal d'equilibrar la gran demanda que actualment ha sofert l'entitat al nostre territori.

Aquesta crisi s'ha fet latent especialment en la població que ja era vulnerable abans de la pandèmia, i també ha tingut efectes demolidors especialment en famílies que fins al passat mes de març gaudien d'una situació estable laboral i econòmicament parlant.

El banc d'aliments de l'Associació Ressò és una entitat sense ànim de lucre ubicada a l'Avinguda del Garraf 18, del barri Molí d'en Rovira de Vilafranca del Penedès, on col·laboren entre 15 i 18 voluntaris diferents cada dia que sumats són unes 140-160 persones al llarg del mes, complint amb totes les normes de prevenció i seguretat. Aquests voluntaris ajuden al Rebost Solidari fent tasques de reposició de les caixes d'aliments que arriben cada dia i atenent a unes 85 famílies de mitjana cada dia que sumen unes 545 famílies diferents de tots els barris de Vilafranca al cap del mes, on el 20% són infants i adolescents.

L'objectiu del Festival MUSiCVEU d'enguany és ajudar a recaptar una part dels diners que el Rebost Solidari necessita per finançar un vehicle per a fer el repartiment del menjar diari, a persones amb mobilitat reduïda. El Festival organitzat per la Fundació Pinnae, consta de 10 concerts de luxe i de gran varietat d'estils que és possible gràcies al públic que en gaudeix i al patrocini de diferents empreses privades. Enguany, s'ha obert a diferents espais de la vila. La seva ubicació principal és l'Auditori del Fòrum Berger Balaguer, però altres espais emblemàtics són la Seu dels Castellers de Vilafranca Cal Figarot, la seu dels Falcons de Vilafranca, la Basílica de Santa Maria, el Teatre El Casal i el darrer concert serà als preciosos jardins de les Caves Rovellats. Gràcies a aquestes entitats que han cedit els seus espais de forma gratuïta, es poden celebrar les actuacions complint amb totes les mesures de seguretat i higiene i garantir una millor experiència musical. Totes les actuacions són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

D'aquesta forma, la Fundació Pinnae, amb el seu Festival MUSiCVEU, continua apropant, ara més que mai, la cultura i la solidaritat al Penedès.

El primer concert tindrà lloc el pròxim 27 de febrer a les 20 h a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca amb Barcelona Gospel Messengers, grup finalista al programa "Oh Happy Day" de TV3 que combina estils de gòspel i funk, tradicionals i moderns, formant unes actuacions plenes de vitalitat i energia.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No