Carnaval 2021

El Carnaval virtual de Sitges pren protagonisme

Telefot recupera els informatius tradicionals i reportatges al carrer per posar en valor les propostes de la festa

Redacció Sitges 10-02-2021 18:15 Lectures 2254
El Carnaval virtual de Sitges pren protagonisme. Ajuntament de Sitges

El Carnaval virtual de Sitges pren protagonisme. Ajuntament de Sitges

El Carnaval virtual pren forma aquests dies amb les emissions de Telefot que diàriament, de Dijous Gras fins Dimecres de Cendra, amenitzaran les xarxes socials amb informacions carregades de simpatia, sàtira i humor al voltant del Carnaval. Tot i que ja s’han pogut veure alguns programes, les emissions principals s’estrenaran Dijous Gras amb el programa ‘Anti-Arribo’ que, de forma màgica, permetrà que Sitges, sense les figures habituals del Carnestoltes i la Reina aquest 2021, tingui un Predicot i algunes sorpreses més. Telefot dedicarà cada programa a un dels principals actes del Carnaval, amb propostes dedicades al fardo, les rues o a les activitats infantils.

Telefot va néixer el 1986, de mà d’un grup d’entusiastes i com una iniciativa privada que emetia únicament durant el Carnaval. Els informatius, l’home del temps i les rues que va emetre ininterrompudament fins el 1999, són encara recordades, així com l’equip humà que ho feia possible, principalment per la seva vocació de servei a la ciutadania, i per l’empremta local que ha deixat la seva trajectòria. La desaparició de Telefot va coincidir amb la posada en funcionament de Maricel TV. Així i tot, tots dos canals van col·laborar en la creació de programes de Carnaval a principis del 2000, i Telefot ha vist la llum en altres ocasions, concretament el 2016, quan la colla No K-Lia, encarregada en aquell moment del personatge de Sa Majestat Carnestoltes, va recuperar el format amb la col·laboració d’alguns dels seus fundadors. Aquest any, la Comissió de Carnaval proposa una Telefot reinventada, amb un equip tècnic i de presentadors renovats, i amb nombroses col·laboracions, en una aposta per fer arribar el Carnaval a les cases, a través de les pantalles.

La programació de Telefot es pot seguir a les xarxes oficials del Carnaval de Sitges.


Altres propostes virtuals

La Societat Recreativa El Retiro s’afegeix a les propostes virtuals en col·laboració amb el canal de Youtube de VinyetMedia. L’entitat proposa un viatge al cor de les rues dels de la Lira amb el programa ‘Carrosses i carrossaires d’El Retiro’, que es podrà veure a les xarxes socials de l’entitat i al Canal de Youtube de VinyetMedia, Dijous Gras, a les 15 hores. Per al Dimecres de Cendra, el Retiro proposa la rifa de les Cendres, un sorteig en el que es pot participar mitjançant la compra d’una butlleta a la mateixa entitat, i que premia el número guanyador amb un val de compra de 300 euros al Mercat Municipal de Sitges.

L’Agrupació de Balls Populars de Sitges completa la programació online del Carnaval de Sitges amb ‘La Xatona’, la influencer més sitgetana que oferirà els millors consells per viure aquesta festa atípica, de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, a les xarxes de l’entitat. També Dijous Gras, l’Agrupació proposa el tradicional Cabaret que, habitualment es realitza a la xatonada que celebra l’entitat, aquest any takeaway. La proposta musical, aquesta vegada, s’emetrà en directe per les xarxes socials i estarà protagonitzada per les ‘vedettes oficials de l’Agrupa’. A banda de les propostes lúdiques, l’entitat ha programat també la xerrada, ‘Per Carnaval tot s’hi val?, per reflexionar sobre la celebració, des d’una visió crítica que abordarà temes com la transformació del Carnaval, l’apropiació cultural a través de les disfresses o l’antifaç lila de la festa.

Fora de la programació oficial, en una iniciativa de la colla XisPun, ha viralitzat a les xarxes socials el repte Disco Samba. Iniciat per la popular colla de fardo, el repte convida a amics, colles, entitats, institucions i associacions a gravar una versió pròpia del conegut tema i continuar el fil proposant el repte a nous participants. La simpàtica iniciativa es pot seguir al perfil @xispuncolla a Instagram i està obert a la ciutadania, s’hagi estat convidat a participar o no. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No