Escena vilanovina

El programa de suport a la cultura de Vilanova omple la temporada d'arts escèniques local

Aquest dissabte 6 de març es posen a la venda les entrades i abonaments per als espectacles fins al juny

El programa de suport a la cultura de Vilanova omple la temporada d'arts escèniques local. Ajuntament de Vilanova

El programa de suport a la cultura de Vilanova omple la temporada d'arts escèniques local. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Mentre continua la temporada d'arts escèniques i visuals de Vilanova i la Geltrú aquest mes de març, el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala presenten els espectacles que es podran gaudir a la ciutat entre els mesos d'abril i juny.

Tal i com explica la regidora de Cultura, Adelaida Moya “conscients de la feble situació que està vivint el sector de la cultura, i de la importància que té la cultura per a la nostra societat, l'Ajuntament no renuncia a oferir una programació estable per donar suport a aquest sector en moments difícils. D'aquesta manera, la temporada esdevé una eina imprescindible que contribueix a la creació local i a la cohesió de la ciutat”.

Fins al mes de juny es podrà gaudir de 57 propostes d'arts escèniques, música, arts visuals i cinema, dirigida a tots els públics i dissenyada sota criteris de qualitat, singularitat i pluralitat. Al llarg d'aquests mesos també es recuperen els espectacles ajornats per la Covid. La temporada estable combina exposicions, espectacles de teatre, dansa, circ i concerts professionals, amb grans noms de l'escena del país, i també dona oportunitats a la creació que té lloc a la nostra ciutat. La temporada també compta amb la complicitat i col·laboració de col·lectius acadèmics de la ciutat dedicats a l'escena i les arts visuals.

Així en el marc d'aquesta aposta pel suport a la creació local, es podran veure, entre d'altres espectacles “Amics”, amb els vilanovins Dafnis Balduz i Carla Barroso; la presentació del segon disc de la pianista Laura Farré Rozada, la presentació del segon treball del quartet de flautes de bec Windu o un homenatge a Astor Piazzolla del guitarrista i professor vilanoví José Luís Bieito. També gaudirem de la dansa de Trinidad Colomar amb “Uno”, de la mostra de teatre jove de Tracart, o de l'exposició “Univers paral·lel /Univers interior”, de Pink Morro- Raúl Ramos.

Pel que fa a la línia de les propostes consolidades, hi ha el concert de Pau Vallvé, “La tempesta” de William Shakespeare, o dos concerts programats en col·laboració amb el festival Vida Records & Friends, amb The New Raemon + Sam Berridge, i Renaldo & Clara i Mareta Bufona. També es podrà veure “Cobertura”, de Bruno Oro i Clara Segura, o “Els Brugarol”, de Ramon Madaula.

En la línia de noves creacions o propostes més arriscades, es podrà gaudir de “Broadway a capella” i dues propostes de circ: “Fins i tot la foscor” i “Estat d'emergència”. La dansa arribarà amb “Trama”, de Roser López Espinosa, i a La Sala es prorroga l'exposició “The Beautiful people”.

Dins la línia d'espectacles familiars en coordinació amb la programació de La Xarxa, el Principal i l'Auditori proposen “La lluna en un pot”, de la companyia La petita Malumaluga; la projecció del film “Ambauka i el fantasma Bububú”, i el concert “Ambauka. De cap per avall”. La Xarxa portarà al teatre “L'aneguet lleig”, de la companyia T-Gràcia, “La llegenda de Sant Jordi”, de La Roda Produccions, i l'espectacle de Tracart “Alícia, estic somniant?”.

Aquesta temporada també continua la línia pedagògica treballada amb els instituts de la ciutat, amb el programes “CANTEM!”, projecte pedagògic musical, i “MAPADEBALL (TOTS DANSEN)”, projecte pedagògic de dansa. Tots dos en un format adaptat a la pandèmia.

La programació es complementa amb activitats educatives a La Sala, i diverses activitats complementàries com el cicle de xerrades “Parlem de música” o l'activitat especial C.A.M.E.S. amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

La col·laboració amb entitats culturals de la ciutat portarà exposicions i activitats com “30 anys d'històries d'esplai” del Centre d'Esplai Drac Màgic, “Conte va! Va de contes”, o la programació del col·lectiu Medusa Rocks.

A banda, el Teatre Principal seguirà oferint la programació estable de cinema del Cineclub Sala 1, del Cicle Gaudí i del Documental del Mes, a més de les sessions del  Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis organitzat per l'Amical Mauthausen i altres Camps.

Venda d'entrades i abonaments

La venda d'entrades i abonament s'activarà aquest dissabte 6 de març a partir de les 11 h a Internet a www.escenavilanova.cat, i a la taquilla del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Els dissabtes la taquilla estarà oberta de 17 a 20 h, i les entrades que quedin disponibles es vendran una hora abans de cada espectacle a la taquilla de l'equipament corresponent.

La venda bimensual de febrer a març ha fet reestructurar també el sistema d'abonaments. S'oferirà un abonament, i a les entrades individuals, com sempre, s'hi podrà aplicar una gran varietat de descomptes.

L'Abonament +4 (35%): permet escollir 4 espectacles o més, d'aquells espectacles amb venda d'entrades activa en el moment de la compra, amb un 35% de descompte.

Pel que fa a les mesures Covid, els equipaments culturals són espais segurs que s'han adaptat a totes les mesures sanitàries per tal que la ciutadania pugui gaudir de la cultura.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local