Museu de les cultures del vi

VINSEUM reprèn l’activitat cultural presencial amb l’estrena de Pantalla Oberta

Pantalla Oberta és un cicle de projeccions audiovisuals de temàtica variada que tindrà lloc els dimarts a l’auditori del museu.

Redacció Vilafranca del Penedès 10-03-2021 14:22 Lectures 1614
VINSEUM reprèn l’activitat cultural presencial amb l’estrena de Pantalla Oberta. Vinseum

VINSEUM reprèn l’activitat cultural presencial amb l’estrena de Pantalla Oberta. Vinseum

Les noves mesures aprovades pel Procicat i vigents des del passat dilluns 8 de març permeten reprendre la programació cultural del VINSEUM que havia quedat aturada des del passat mes d’octubre.  Amb Pantalla Oberta, el Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Penedès estrena nova programació i nou equipament audiovisual al seu auditori amb l’objectiu de millorar l’experiència de les projeccions i dotar la sala d’una alta qualitat cinematogràfica. La recent instal·lació d’una pantalla que ocupa l’ample de l’escenari, un projector d’última generació i un sistema de so d’alta fidelitat, converteixen aquest espai polivalent també en una sala de cinema a l’abast de la ciutadania.

El museu ha programat un seguit de propostes que volen marcar el batec d’aquest nou recurs cultural del museu i de la vila. Pantalla Oberta serà una nova finestra oberta als audiovisuals que portaran nou contingut a l’activitat del museu com ara VilaPensa, Most, DIM, etc. però que també, i sobretot, obre les portes a programar-hi més cinema al teixit d’entitats socials i culturals amigues del museu  que acompanyen i reforcen la proposta cultural de VINSEUM (Centre Excursionista del Penedès, Jazz Club Vilafranca, Vijazz, EVA, col·lectiu Entre Tots...). 

Durant aquests tres primers mesos n’assagen la fórmula que fixaran de cara al pla d’acció cultural del nou curs 2021-2022. 
Totes les sessions seran en dimarts, a les 20h, i el preu de l’entrada serà de 3€, i gratuïta pels Amics de VINSEUM i els membres de les associacions col·laboradores. Les excepcions seran en funció de cada projecció - col·laboració.

Programació de març i abril

Dimarts 16 de març, 20 h.

Brot - Km 0.
Projecció que presenta el treball de joves talents penedesencs.
Amb la col·laboració del Most Festival.
Preu 3 €. Amics de VINSEUM i socis del CineClub Vilafranca: gratuït.: gratuït.

Dimarts 30 de març, 20 h.

Programa especial de curtmetratges de Muntanya. 

Amb la col·laboració del Centre Excursionista del Penedès i del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.
Preu: 3 €. Amics de VINSEUM i socis del CEP: gratuït.

Dimarts 6, dimecres 7 i dijous 8 d’abril, de 18 a 21 h. 

Shoah de Claude Lanzmann
Projecció en tres parts del documental de Lanzmann. Amb la presentació del professor Josep M. Lluró. Amb la col·laboració del VilaPensa.
Entrada gratuïta. És necessària inscripció prèvia.

Dimarts 20 d’abril, 20 h. 

El Retratista, d’Alberto Bougleux i Sergi Bernal 
La projecció comptarà amb la presentació de Sergi Bernal    
Amb la col·laboració del Memorial Democràtic.
Entrada gratuïta. És necessària inscripció prèvia.

Totes les activitats del museu segueixen la normativa sanitària vigent de prevenció de riscos de transmissió de la COVID19. S'han implementat totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per les autoritats amb l'objectiu de gaudir amb seguretat de les activitats culturals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No