Acadèmia de cinema francès

La producció franco-catalana 'Josep' guanya el Premi Cèsar a la millor pel·lícula d'animació

El llargmetratge compta amb la música de la cantant Sílvia Pérez Cruz i la narració de l'actor vilanoví Sergi López

ACN Vilanova i la Geltrú 13-03-2021 10:12 Lectures 2475
Fotograma de la coproducció catalana 'Josep'. ImagicTV

Fotograma de la coproducció catalana 'Josep'. ImagicTV

L'Acadèmia de cinema francès ha distingit la producció franco-catalana 'Josep' amb el Cèsar a la millor pel·lícula d'animació a la 46a edició dels guardons, que s'ha celebrat aquest divendres a la nit al Teatre Olympia de París. La producció s'ha imposat per davant de 'Petite vampire', de Joann Sfar, i 'Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary', de Rémi Chayé. La pel·lícula, de l'il·lustrador francès i dibuixant de 'Le Monde' Aurel, indaga en la vida del dibuixant català Josep Bartolí (Barcelona, 1919), que va estar internat en set camps de refugiats francesos a partir de l'exili de la Guerra Civil espanyola. El llargmetratge compta amb la música de la cantant Sílvia Pérez Cruz i la narració de l'actor vilanoví Sergi López.

La producció ha estat un èxit de taquilla a França i ja ha obtingut altres reconeixements. A finals de gener el film va guanyar per partida doble als Premis Lumière, on es va endur el guardó a millor pel·lícula animada i també a millor música per la compositora Sílvia Pérez Cruz. La crítica francesa també li va concedir el premi Louis Delluc 2020 a la millor pel·lícula de debut. A França també ha estat distingida amb el premi del jurat del Festival War On Screen i el premi del públic al Festival Film Fiction Historique.

A banda dels premis francesos, a nivell internacional els Premis del Cinema Europeu 2020 van guardonar 'Josep' com a millor cinta d'animació; al Festival Internacional de Cine de Guadalajara, a Mèxic, es va endur el premi a millor llargmetratge d'animació; al Festival de Cine Inèdit de Mèrida, el premi a millor pel·lícula; el premi a millor guió i premi del públic a l'Athens International Film Festival i el premi Bayard especial del jurat a Plaisance-du-Touch.

A escala espanyola, 'Josep' ha triomfat al Festival de Cine d'Albacete, amb el premi a pel·lícula jove, i a la Semana Internacional de Cine de Valladolid, on es va endur el guardó a millor direcció.

El director del film ha dedicat el premi als dibuixants de premsa i ha constatat que és un gran salt passar de ser dibuixant d'aquest mitjà a fer una pel·lícula, perquè obliga a passar a treballar amb un equip molt més gran.

De la seva banda, el productor de 'Josep' Serge Lalou ha dedicat el premi a la memòria dels 500.000 exiliats republicans, una part de la història "que no es prou coneguda", i ha desitjat que el film pugui servir per tal que historiadors i estudiants puguin "construir el coneixement d'aquestes realitats".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No