Nou treball discogràfic

Laura Farré Rozada tornarà als escenaris amb el nou disc Nimbus

190 mecenes de 25 països de tot el món tornen a fer possible el seu nou disc de piano contemporani

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-03-2021 9:42 Lectures 1300
Laura Farré Rozada tornarà als escenaris amb el nou disc Nimbus. EIX

Laura Farré Rozada tornarà als escenaris amb el nou disc Nimbus. EIX

Laura Farré Rozada acaba de publicar "Nimbus" (2021), el seu nou disc de piano, amb el segell discogràfic Seed Music. En aquest segon CD, la pianista i matemàtica vilanovina fa un pas més en el projecte iniciat amb el seu àlbum de debut "The French Reverie" (2018), amb l'objectiu d'interessar nou públic per la música contemporània.

Amb "Nimbus", Farré Rozada fa un homenatge a la figura del compositor Olivier Messiaen (1908-1992) i a la música francesa dels segles XX i XXI. I al mateix temps, explora les possibilitats creatives de l'aigua com a font d'inspiració. El disc presenta obres de compositors ja reconeguts com Maurice Ravel o el català Josep Maria Guix, amb altres poc coneguts aquí i d'una gran qualitat com el francès Pierre Jodlowski, i els japonesos Dai Fujikura i Toru Takemitsu. L’interès per promocionar música de nova creació també inclou posicionar obres de dones compositores, com ara Unsuk Chin, Anna Thorvaldsdóttir i l’emergent Yixuan Zhao, a qui ha encarregat una peça per aquest disc. 

Un cop més, Laura Farré Rozada ha obtingut suport internacional d'un bon nombre de mecenes, com en el cas del seu àlbum de debut "The French Reverie", En aquest cas han estat 190 de 25 països dels 5 continents.

"Nimbus" s'estrenarà a l'Auditori Eduard Toldrà el 17 d'abril. Després es presentarà el 16 de setembre al Petit Palau, del Palau de la Música Catalana i a la Fundació Juan March de Madrid a l’octubre. Aquestes són les primeres dates d'una gira en la que Laura Farré Rozada voldria tornar als Estats Units i el Canadà, on hi ja hi va presentar amb gran èxit "The French Reverie". Amb aquest àlbum va obtenir una nominació RisingStar (estrella emergent) per la BBC Music Magazine. Ara li agradaria debutar al Japó i a altres països asiàtics, d'on són un bon nombre dels compositors del nou disc, si la pandèmia ho permet. Una gira que compaginarà amb els seus estudis de doctorat al Royal Birmingham Conservatoire, del Regne Unit, en el qual està combinant música i matemàtiques en el camp de la memòria musical.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No