Portal del Pardo

La Fundació Apel·les Fenosa publica el llibre “La Casa de l’Escultor”

Aquest llibre de luxe, de 252 planes, té una edició de 300 exemplars numerats i signats, amb fotografies de Jean Marie del Moral i textos de Josep Miquel Garcia

La Fundació Apel·les Fenosa publica el llibre “La Casa de l’Escultor”. Ajuntament del Vendrell

La Fundació Apel·les Fenosa publica el llibre “La Casa de l’Escultor”. Ajuntament del Vendrell

Un projecte somiat per la Fundació Apel·les Fenosa era el de publicar un llibre que reproduís la bellesa del Portal del Pardo i la sensibilitat que li va aportar el matrimoni d’Apel·les i Nicole Fenosa des que van comprar l’edifici l’any 1958. A força de rehabilitar-ho i d’afegir obres d’art i d’antiquaris la Casa va esdevenir un autoretrat de l'artista.

Finalment ha vist la llum aquest llibre de luxe, de 252 planes, amb una edició de 300 exemplars numerats i signats, amb fotografies de Jean Marie del Moral i textos de Josep Miquel Garcia. Les imatges no son només actuals, sinó que apareixen Fenosa i Nicole treballant als seus tallers del Portal del Pardo o passejant pels paisatges penedesencs.

Els primers en disposar d’exemplars seran els vendrellencs que fins a la Diada de Sant Jordi tindran un descompte especial i el privilegi de poder adquirir-lo. El llibre es ven a 75€ i pels vendrellencs serà assequible a 60€. Es pot adquirir a les llibreries del Vendrell i a la Fundació.

 

Apel·les Fenosa

Apel·les Fenosa és un dels grans escultors del segle XX. “L’únic que compta”, segons deien Cocteau i Picasso

Va ser amic dels poetes.  Max Jacob prologà la seva primera exposició individual parisenca a la galerie Percier, Paul Éluard, Jean Cocteau, Salvador Espriu, Francis Ponge, Jules Supervielle, Pablo Neruda, Henri Michaux, Josep Carner, Roger Caillois, Pierre Reverdy.....dedicaren poemes a la seva obra.

Picasso col·leccionava les seves escultures, va arribar a comprar-li mes d’un centenar ( la majoria avui dia a la col·lecció de Bernard Ruiz-Picasso )

Apel·les i Nicole Fenosa varen compartir la seva vida entre el Paris de Montparnasse i aquesta extraordinària casa del Vendrell.

Nascut a Barcelona el 1899, va morir a Paris en 1988 i descansa al cementiri de Montparnasse.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!