Corpus 2021

Sitges prepara la celebració d’un Corpus participatiu i amb moltes sorpreses

Del 4 al 13 de juny Sitges es tornarà a impregnar de l’essència d’una de les festivitats més emblemàtiques del calendari tradicional i cultural sitgetà, amb actes virtuals però també presencials

Redacció Sitges 06-04-2021 8:54 Lectures 1121

Arxivat a:

Sitges prepara la celebració d’un Corpus participatiu i amb moltes sorpreses. Ajuntament de Sitges

Sitges prepara la celebració d’un Corpus participatiu i amb moltes sorpreses. Ajuntament de Sitges

La festivitat del Corpus 2021 se celebrarà del 4 al 13 de juny. Tot i estar de nou marcada per la situació generada arran de la pandèmia, la Comissió de Corpus i la regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges preparen un Corpus participatiu amb restriccions però reinventant-se novament per tal de tornar a impregnar Sitges de l’essència d’una de les festivitats més emblemàtiques del calendari tradicional sitgetà.

Les activitats seguiran sent en part virtuals, però es recuperen activitats presencials amb algunes novetats.

La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, destaca quan just queden dos mesos per a la celebració de Corpus -6 de juny- que “enguany tornarem a comptar amb una festa participativa i amb moltes novetats que faran viure a totes les sitgetanes i sitgetans un nou Corpus, emotiu i alhora sorprenent, amb detalls mai vistos i que tocaran la fibra”.

Prèviament, la setmana del 24 de maig, la Comissió del Corpus presentarà el cartell, el programa de la festa, i la persona que enguany s’encarregarà de fer la lectura tradicioanl del pregó.


Corpus 2020, celebració marcada per la pandèmia de la Covid-19

El 2020 arran de la pandèmia de la Covid-19, el Corpus va ser la primera gran festa sitgetana que va haver de suspendre’n la celebració tal com es realitzava tradicionalment.

El Corpus sitgetà, una festa amb sis segles d’història i molt participativa, va haver de reduir els seus grans esdeveniments, com la confecció de les 35 catifes pels carrers de la vila i el posterior pas de la Processó.

Tot i el confinament d’aquells primers mesos, la festa es va adaptar i celebrar, mantenint l’estructura essencial, confeccionant-se una catifa davant de l’església que va ser trepitjada per una reduïda processó de Corpus, que sortia a tal efecte del temple al so de la música de gralles. Un dia de Corpus en què el veïnatge va recuperar -un segle després- les enramades, per diversos carrers i les decoracions amb flors de paper per balcons i finestres, gaudint d’una festa íntima però emotiva.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No