Confinament

Representants, mànagers i promotors critiquen que les mesures del Procicat tornen a menystenir i castigar la cultura

ARC insisteix amb la urgència d'un salconduit cultural o si no es permet, reclama mesures compensatòries pel sector

Les empreses teatrals reclamen un 'salconduit cultural' al nou confinament comarcal

ACN Barcelona 08-04-2021 9:50 Lectures 2660
Representants, mànagers i promotors critiquen que les mesures del Procicat tornen a menystenir i castigar la cultura. ACN

Representants, mànagers i promotors critiquen que les mesures del Procicat tornen a menystenir i castigar la cultura. ACN

L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha criticat que les mesures del Procicat tornen a menystenir la cultura i castiguen actes culturals de tot el país. Han tornat a reclamar "amb urgència el salconduit cultural per garantir la supervivència d'actes culturals" que ja estan en marxa com els festivals Guitar Bcn, Mil·leni o Strenes o projectes com Salacat, Sala Tarragona o Curtcircuit, que per segon any, han destacat, estan adaptats a les mesures de seguretat. Així mateix, han apuntat que si el Procicat no permet un salconduit, han reclamat al Govern mesures que "compensin l'esforç fet per una industria que tot i la pandèmia, ha procurat adaptar-se cap als artistes i als consumidors".

L'associació ha denunciat "la poca previsió" amb la qual s'han anunciat les mesures i "la falta preocupant de sensibilitat" per a unes empreses en "situació fràgil" que han invertit molt esforços per fer #CulturaSegura. Els promotors han exigit un salconduit cultural que permeti "el públic assistir a actes culturals" com festivals, festes majors o concerts a sales. Han recordat que, de fet, estan programats en funció de toc de queda.

ARC ha assenyalat que les mesures que dicten les autoritats sanitàries no tenen en compte que el confinament municipal o comarcal sense excepció per a actes culturals "no només perjudica una indústria que des de fa més d’un any s’ha adaptat per esdevenir segura i per fer complir el toc de queda, sinó que retalla els drets dels ciutadans i ciutadanes que no poden accedir als actes culturals si no es fan a la seva comarca o la seva població, tot i que estiguin a molts pocs quilòmetres".

Aquestes mesures anunciades "amb poca previsió i amb una falta de sensibilitat preocupant per unes empreses que han invertit molts esforços en complir el que el Procicat dicta, posen en perill real" festivals que ja estan en marxa o que ja venen entrades com Strenes, GuitarBCN, Lletra Viva o Mil·leni, també els concerts a sales del Curtcircuit o les quaranta vuit sales que estan obrint per fer concerts del projecte SalaCat o Sala Tarragona impulsat per ASACC i l'ICEC, que tot i que són sales petites, ja tenen entrades venudes que probablement hauran de retornar.

Consideren que la prohibició que els espectadors d’altres municipis o comarques puguin assistir a un acte cultural, "deixa en una situació molt incerta als promotors i promotores i provocarà altra vegada una allau de suspensions de les actuacions previstes durant els pròxims mesos".

Per tot això, ARC torna a reclamar amb urgència que les entrades a un espectacle cultural també siguin considerades salconduits per als desplaçaments entre municipis i que també permetin tornar al domicili passat el toc de queda. En cas que no sigui possible, ARC exigeix que el Govern "dicti mesures compensatòries concretes per a pal·liar les pèrdues que aquestes mesures incomprensibles provoquin a les empreses culturals".

Les empreses teatrals reclamen un 'salconduit cultural' al nou confinament comarcal

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) exigeix al Govern que estableixi un 'salconduit cultural' al confinament comarcal que torna a entrar en vigor aquest divendres. Com ja reclamaven abans de l'aixecament d'aquesta restricció a la mobilitat, els teatres volen que es mantingui la possibilitat de circular entre comarques per assistir a les funcions teatrals contractades, i evitar així un "perjudici" afegit a l'aforament limitat al 50% i el toc de queda. A més, lamenten que l'anunci "sobtat" del nou confinament compromet moltes de les entrades ja adquirides per assistir a sessions properament. Les empreses teatrals emplacen el Govern a "demostrar" amb el salconduit cultural la declaració de la cultura com un bé essencial.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No