Sant Jordi 2021

Les parades de Sant Jordi de Vilanova deixen la rambla aquest any i es traslladen a la plaça del Mercat

Quatre floristeries, vuit llibreries i dues editorials compartiran un espai perimetral, amb control d'aforament, de 9 del matí a 8 del vespre

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-04-2021 9:06 Lectures 2996
Les parades de Sant Jordi de Vilanova deixen la rambla aquest any i es traslladen a la plaça del Mercat. Ajuntament de Vilanova

Les parades de Sant Jordi de Vilanova deixen la rambla aquest any i es traslladen a la plaça del Mercat. Ajuntament de Vilanova

El proper divendres 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat) acollirà les tradicionals parades de venda de llibres i roses que enguany, tal com ja va succeir l'any anterior, ha calgut adaptar a la normativa sanitària marcada per la pandèmia per COVID-19.

Aquesta adaptació ha obligat també a realitzar una diada exclusivament professional, on només hi poden participar floristeries, llibreries i editorials. Per tant,  a diferència de com se sol celebrar, enguany no hi haurà presència d'entitats.

Quatre parades de venda de roses, vuit parades de venda de llibres i dues editorials compartiran un espai de 540 metres quadrats a l'aire lliure, amb control sanitari i d'aforament fins a un màxim de 135 persones, obert de 9 del matí fins a les 8 del vespre.

Activitats de Sant Jordi

Malgrat la situació sanitària, i sempre tenint en compte el compliment de la normativa, Vilanova i la Geltrú viurà una Diada Sant Jordi on no faltaran les activitats i actes culturals i literaris, com la presentació de llibre  L'Abans de Vilanova i la Geltrú. Recull gràfic 1960 - 1991 d'Anna Lleó i Xavier López, l'exposició fotogràfica virtual Sant Jordi. Retrats de novetats 2020-2021 d'Aida Moral, o dos especials Hora del conte: Els petits gegants de Marta Minella i Sebastià Serra, amb motiu del 250è aniversari de l'Hereu i la Pubilla, i Dracs, a càrrec de Petita companyia.

Altres activitats organitzades amb motiu de Sant Jordi són la campanya Audiolectures del Balaguer amb la qual es busquen persones voluntàries que vulguin convertir en audiolectures les obres literàries de Víctor Balaguer, una sessió de cinema familiar amb la pel·lícula Matilda, i la desena edició de Lectura compartida i encadenada de poesia a la Masia en Cabanyes.

La major part de les activitats tenen aforament limitat i es requereix inscripció prèvia. Podeu trobar aquí la informació detallada de totes d'elles.

Publicacions d'autors i autores locals

Cada any proliferen a la ciutat els títols d'obres d'autors i autores locals. Enguany aquest nombre de publicacions ha estat molt elevat. En total s'han publicat vint-i-un títols de llibres per a públic adult, sis títols de llibres per a públic infantil i 5 títols de llibres autoeditats. Aquí en teniu la relació de tots ells.

Per tal de difondre aquestes novetats literàries, Canal Blau Televisió emetrà un programa especial el 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, amb entrevistes als seus autors i autores. El programa ha estat organitzat conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, i en col·laboració de l'editorial El Cep i la Nansa i les llibreries de la ciutat.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No