Orquestra resident

La Camerata Penedès finalitza una setmana plena d’actes

El projecte ‘Camerata Apropa’ continuarà les seves accions durant aquest 2021, oferint tallers musicals a joves i a escoles de primària de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 22-04-2021 11:48 Lectures 2163
La Camerata Penedès finalitza una setmana plena d’actes. Ajuntament de Vilafranca

La Camerata Penedès finalitza una setmana plena d’actes. Ajuntament de Vilafranca

La Camerata Penedès, l’orquestra resident de l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, ha finalitzat una setmana plena d’activitats. Aquestes activitats han finalitzat amb el concert del diumenge passat a l’Auditori, on van interpretar ‘La Quarta de Mahler’.

El passat dimarts 13 d’abril, la Camerata Penedès va portar la música a diferents residències de Vilafranca del Penedès. Aquesta activitat s’emmarca en el projecte ‘Camerata Apropa’ que té per objectiu aproximar la música clàssica als col·lectius que hi tenen dificultats d’accés.

En concret, la Camerata va actuar en les residències Mare Ràfols i Inglada Via i al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

En totes tres actuacions, es va comptar amb la participació de la músicoterapeuta Roser Ríos. Ríos va utilitzar diferents recursos musicoterapèutics com audicions, cant i moviment, tot seguint el ritme de les cançons que interpretava la Camerata Penedès.

El projecte ‘Camerata Apropa’ continuarà les seves accions durant aquest 2021, oferint tallers musicals a joves i a escoles de primària de Vilafranca. Aquest projecte ha rebut una subvenció de la Fundació Pinnae.

A part dels tallers oferts a les residències d’avis, la Camerata va oferir diumenge el concert de ‘La Quarta de Mahler’, una interpretació de la simfonia del compositor Gustav Mahler. Abans de l’inici del concert, Marina Soler, membre de la Camerata Penedès, va oferir una introducció a l’obra i als diferents moviments que es van interpretar.

En finalitzar el concert, es va iniciar una tertúlia entre el públic i la companyia, per comentar l’obra i els diferents projectes que té la Camerata Penedès.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No