Literatura juvenil

20 alumnes del Penedès arriben a la final del concurs literari AMIC-Ficcions

Un total de 98 alumnes de 5 centres educatius del Penedès han participat a AMIC-Ficcions

20 alumnes del Penedès arriben a la final del concurs literari AMIC-Ficcions. AMIC

20 alumnes del Penedès arriben a la final del concurs literari AMIC-Ficcions. AMIC

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 9 relats de 20 joves del Penedès, d’entre els 98 alumnes de 5 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes),  4 grups d’Aragó (7 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d’aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l’organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Llistat de finalistes del Penedès (20 finalistes / 9 grups)

Grup entrelletres de Vedruna El Carme - Sant Elies de Vilafranca del Penedès
Grup MarionaB.Gonzalez de Vedruna El Carme - Sant Elies de Vilafranca del Penedès
Grup a de l’Escola El Cim de Vilanova i la Geltrú
Grup Alba i Martí de l’IES de L'Arboç
Grup Ana i Sara de l’IES de L'Arboç
Grup Els macarres de l’IES de L'Arboç
Grup Guanyadores de l’IES de L'Arboç
Grup MCI de l’IES de L'Arboç
Grup sergipuga de l’IES de L'Arboç

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!