30 anys prorrogables

Acord amb l'Església per a la cessió de la capella dels Dolors al Vinseum de Vilafranca

El Museu de les Cultures del Vi rehabilitarà i exposarà els béns artístics religiosos de la capella del segle XVIII

Redacció Vilafranca del Penedès 28-04-2021 9:14 Lectures 1282
Acord amb l'Església per a la cessió de la capella dels Dolors al Vinseum de Vilafranca. Vinseum

Acord amb l'Església per a la cessió de la capella dels Dolors al Vinseum de Vilafranca. Vinseum

El passat dissabte 24 d’abril es va fer públic l’acord signat pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés i l’alcalde de Vilafranca del Penedès Pere Regull per a la cessió temporal de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors al VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. L’acte va comptar amb el bisbe Agustí Cortés, el rector Xavier Aymerich, les regidores de l’Ajuntament Xell Montserrat i Dolors Rius (en absència de l’alcalde), el president del VINSEUM Joan Tarrada i el seu director, Xavier Fornos.

Aquest acord suposa que l’església cedeix al VINSEUM per un termini de 30 anys prorrogables a l’esmentada capella, del segle XVIII, per a l’exposició dels fons de béns artístics religiosos i per a actes de caire cultural i artístic del museu. Aquesta cessió no implica la pèrdua de la propietat ni el caràcter de centre de culte de la capella, ja que la parròquia es reserva el seu ús en els actes propis com la celebració de la festa de la Mare de Déu dels Dolors i les misses prèvies (durant la setmana abans del Diumenge de Rams), l’entrada i sortida de les imatges del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors per al Viacrucis del Divendres Sant, etc.

Per la seva banda, el VINSEUM es compromet a portar a terme les obres de rehabilitació de la capella, que en aquests moments presenta moltes deficiències, i que inclou un projecte de consolidació i sanejament de l’estructura, adequació i manteniment de l’interior, accessibilitat, modernització de les instal·lacions, climatització, etc. i també les necessàries adequacions per als nous usos de l’immoble.

Les dues parts valoren molt positivament l’acord que servirà per a la millora de l’edifici i per al seu ús cultural i artístic del patrimoni del VINSEUM, la qual cosa suposa un benefici per a la vila i per a tota la ciutadania.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No