Temporada post-covid

Els Bordegassos anuncien que no reprendran els assajos de moment

L'equip tècnic de la colla vilanovina considera que 'no tenim cap mena de pressa ni de pressió per haver de començar a assajar'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Bordegassos de Vilanova han anuncit que no reprendran els assajos de moment. Les incerteses i els nous protocols que es volen posar en marxa des de la Coordinadora de Colles Castelleres per al retorn a l'activitat castellera han motivat diverses reunions de la colla castellera que finalment ha donat per descartat el retorn als assajos: "no tenim cap mena de pressa ni de pressió per haver de començar a assajar. De moment, i silasituació continua com fins ara, hem decidit de fer algunes activitats lúdiques amb la canalla, sempre amb l'autorització dels seus pares i mares i seguint tots els protocols sanitaris".

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) espera enllestir en els propers dies el protocol per fer un estudi sobre els contagis en el si de l'activitat castellera. La investigació serà una prova pilot amb uns 450 castellers de diferents colles que faran un assaig cada setmana d'una hora i durant sis setmanes amb totes les mesures de seguretat. La CCCC vol saber si aquests assajos suposen un risc de contagi superior al de l'activitat quotidiana. El president de la CCCC, Pau Camprovín, ha explicat que la voluntat és que en la investigació hi participin dues colles amb uns 150 membres i dues més amb uns 75 castellers a cada assaig. En l'estudi s'exclouran les persones de risc però s'intentarà que els participants siguin de franges d'edat diferents. Cada casteller s'haurà de fer un test d'antígens abans de la pràctica i posar-se gel hidroalcohòlic. 

Amb tot, el món casteller continua amb la incertesa sobre quan podrà recuperar la normalitat. Després d'un any passat en blanc aquest 2021 no sembla que hagi de ser gaire millor. Tot i això, algunes colles ja han començat a reiniciar activitats amb la canalla, però des d'una vessant lúdica, "que està permesa", per tal de "fomentar la cohesió". Sobre l'opció de fer tests d'antígens abans dels assajos, Camprovín ha trobat que és complicat pel cost que tenen i per ara només se'ls plantegen "per començar una certa activitat". "La normalitat només la trobarem quan no haguem de fer els tests", ha remarcat. La coordinadora agrupa 102 colles i dona cobertura a 13.000 castellers.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local