Cinema del Vi i el Cava

Agustí Villaronga i l'equip d''El ventre del mar' tancaran aquest diumenge el Most

A la gala de cloenda del festival també es lliurarà el Premi Honorífic a Pere Portabella

Redacció Vilafranca del Penedès 10-06-2021 11:56 Lectures 1056

El proper diumenge, 13 de juny, el Most 2021 tancarà la seva edició al Penedès amb l'estrena a Catalunya d'El ventre del mar, l'últim film d'Agustí Villaronga. El director mallorquí presentarà la pel·lícula a l'Auditori Municipal de Vilafranca acompanyat dels actors protagonistes Roger Casamajor i Òscar Kapoya, i el productor Javier Pérez Santana.

La cloenda comptarà de nou amb el periodista Jordi Eroles de mestre de cerimònies, i començarà presentant el Premi Honorífic Most 2021, Pere Portabella. Amb el lliurament del premi, el Most li vol retre un homenatge més que merescut a la seva dilatada i exitosa carrera professional. Seguidament, es donarà pas a l’entrega de premis de les seccions competitives, Collita 2021 i Brot 2021.

La gala clourà amb la projecció d’El ventre del mar, presentada pel seu equip. La pel·lícula, escrita per Villaronga a partir d'un text d'Alessandro Baricco, viatja fins a 1816 per reviure el naufragi de la fragata Alliance, de la marina francesa, a les costes de Senegal. Una història de supervivència en la que no trigaran a aparèixer la fam, les inclemències del mar i la bogeria. El film ha estat premiat recentment per la crítica a la 43a edició del Festival Internacional de Cinema de Moscou.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa