Retorn a la normalitat

El Tingladu, el Nowa Reggae i la FME se celebraran dempeus, amb antígens i fins a les 3 de la matinada

Les organitzacions culturals i l’Ajuntament treballen conjuntament per celebrar els concerts d’estiu amb les normatives sanitàries

El Tingladu, el Nowa Reggae i la FME se celebraran dempeua, amb antígens i fins a les 3 de la matinada . Ajuntament de Vilanova

El Tingladu, el Nowa Reggae i la FME se celebraran dempeua, amb antígens i fins a les 3 de la matinada . Ajuntament de Vilanova

Les organitzacions del Tingladu, el Nowa Reggae i la Festa Major d’Entitats han convocat una roda de premsa juntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per explicar les novetats d’enguany dels festivals, les quals s’adapten a les restriccions sanitàries. Els tres tenen un model comú, se celebraran dempeus, amb proves d’antígens prèvies al públic i al personal i l’horari s’estendrà fins a les 3 de la matinada. A més, comparteixen el mateix espai, la Zona Esportiva de Vilanova i la Geltrú, amb un aforament limitat de 2.000 persones per dia.

Per complir les restriccions i garantir la seguretat, el recinte estarà dividit en dues zones, la pista de ball on es podrà estar en peu i la zona de bar, hi haurà taules i cadires agrupades en funció del que marqui la normativa. En les dues localitzacions s’haurà de portar obligatòriament la mascareta posada i respectar les mesures de seguretat sanitària. Per passar d’un espai a l’altre hi haurà un control d’accés per complir les indicacions adequadament.

La regidoria de Cultura manté el contacte diari amb les autoritats sanitàries per seguir el protocol establert en cada moment. La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha dit que l’Ajuntament no ha volgut fer una distinció entre els festivals, encara que “cadascú té el seu format i el seu públic”. Segons Mateo “la pandèmia ha fet treballar de manera col·lectiva”. Les últimes restriccions de la pandèmia han fet repensar els formats dels festivals i si es podrien portar a terme, però “la capacitat de les entitats han fet possible que es puguin celebrar respectant totes les mesures sanitàries. Volem donar suport al teixit associatiu i entre totes i tots hem d’oferir alternatives d’oci i cultura al públic jove”.

Els organitzadors del festival han anunciat en la roda de premsa que  les circumstàncies pandèmiques actuals suposen fer un cribratge amb test d’antígens a les persones que no tinguin la pauta de vacunació completa. “Estem treballant amb l’Ajuntament per garantir la màxima seguretat i seguir amb el protocol que imposa la pandèmia. Creiem que fer el cribratge és més segur per a tothom. Pròximament, anunciarem com es donarà a terme tant pel personal com pel públic”.

Els respectius organitzadors fan una crida al públic demanant la màxima responsabilitat per seguir totes les recomanacions que pròximament es donaran. “La cultura és segura i ho hem de demostrar. Estem col·laborant conjuntament per vetllar la seguretat de tothom”.

Les entitats que organitzen els tres festivals són Can Pistraus (El Tingladu. 22, 23 i 24 de juliol), l’associació cultural Nowa Reggae (Nowa Reggae. 16 i 17 de juliol) i La Unió Vilanovina, Festuc, l’Apol·lo, el Ball de Diables i el Casal Popular (Festa Major d’Entitats. 30 i 31 de juliol).

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!