Sorolls

Cunit crearà una taula de treball sobre l’ús de la pirotècnia després de la mort d'una gosseta durant la festa major

Per evitar aglomeracions, es va acordar donar diversitat als emplaçaments dels focs per apropar aquest acte a la ciutadania i l'Ajuntament reconeix que no es va avisar amb suficient antel·lació

Castell de focs de la Festa Major de Cunit. Ajuntament de Cunit

Castell de focs de la Festa Major de Cunit. Ajuntament de Cunit

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de la mala experiència viscuda per una família de Cunit la nit del 10 de juliol, en la qual va perdre la vida la seva mascota coincidint amb la celebració de l’espectacle pirotècnic de la Festa Major d’enguany, l’ equip de govern ha taslladat a la família el condol i, en nom de l’Ajuntament, l’alcalde Jaume Casañas ha visitat la família de la gosseta Licia.

L’Ajuntament de Cunit, donant compliment amb la normativa anticovid i també per a evitar la creació d’aglomeracions va acordar donar diversitat als emplçaments dels focs amb la voluntat d’apropar aquest acte festiu a la ciutadania, que no podia acudir, com altres anys, al lloc habitual de les celebracions que eren les nostres platges. Un canvi forçat de criteri que va comportar que no s’avisés amb antelació dels llocs on es duria a terme aquesta activitat festiva.

Amb els fets ocorreguts, l’Ajuntament de Cunit assumeix, en properes ocasions, repensar la manera de fer els focs artificials amb la ferma voluntat d’evitar o minimitzar al màxim les molèsties per les mascotes i alhora fer partícip a la ciutadania del gaudí dels actes tradicionals de la Festa Major.

El govern cunitenc proposarà al proper ple del dia 22 de juliol, des de la regidoria de Convivència i Ciutadania, la creació d’una taula de treball sobre l’ús de la pirotècnia en activitats populars que tenen lloc durant tot l’any al municipi. Es pretén repensar el seu ús alhora que no es renuncïi a les tradicions locals. Per això es vol realitzar un treball transversal entre aquesta regidoria i també les de Medi Ambient, Cultura i Benestar Animal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local