Festa Major 2021

Vilanova llençarà un castell de focs per festa major des de tres punts de la ciutat

L'Ajuntament diu que els balcons i els terrats seran el lloc ideal per veure'l, però no ha concretat des d'on es llençarà

Vilanova llençarà un castell de focs per festa major des de tres punts de la ciutat. EIX

Vilanova llençarà un castell de focs per festa major des de tres punts de la ciutat. EIX

Finalment hi haurà castell de focs per la Festa Major de Vilanova i la Geltrí. Concretament, es llençarà des de tres punts de la ciutat i serà un espectacle pirotècnic ideal per veure'l des les terrasses i balcons de la ciutat. Aquesta és la solució que s'ha pres des del consistori per poder gaudir enguany de l'espectacle més esperat de la Festa Major però adaptat a les mesures sanitàries vigents. Amb aquesta solució es volen evitar les possible aglomeracions a la façana marítima, però garantint, en la mesura del possible, que tota la ciutadania pugui gaudir de la representació pirotècnica.

Els encarregats de posar llum i color a la nit del 4 d'agost serà la reconeguda Pirotècnia Igual. Els encarregats del castell l'han plantejat de diferent manera de com ho feien tradicionalment. Expliquen que els focs estaran distribuïts en diferents espais per poder arribar a molta més gent, evitant així les aglomeracions. Els focs es caracteritzaran per fer un espectacle vertical en lloc d'horitzontal, donant prioritat als efectes més alts en lloc de buscar una gran amplada, com se solia fer normalment. Es veuran flors i combinacions més grans, i més canvis de colors perquè siguin més visibles els efectes des de les cases. Unes figures de cares somrients i cors retran homenatge a tota la gent, enviant un missatge d'esperança cap a un futur proper millor. S'utilitzaran carcasses peònies de canvis de colors, crisantems amb pistils, pluges d'intermitències roses, blanques i verdes... I també es produiran efectes de llançaments múltiples, amb flocades de colors i dàlies, sense oblidar un gran final de colors.

La durada prevista dels castells serà de 15 minuts, llançats, de manera simultània. Aquelles llars que es trobi a prop dels punts de llançament rebran un Ajuntament Informa on se'ls notificarà la proximitat del punt de llançament per si cal prendre alguna mesura concreta.

Com a novetat d'enguany, l'espectacle està patrocinat per les Bodegas Jaume Serra. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha signat un conveni amb aquestes caves vilanovines. És per això que divendres passat Luciano García Carrión Corujo, vicepresident de García Carrión, i Pere Escolar, gerent de Bodegas Jaume Serra, van ser a l'Ajuntament per signar el document amb l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i amb la presència de la regidora de Cultura, Mercè Mateo.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!