Festival música

Sergio Dalma: "S'enyora l'escalf del públic, aquest retorn als escenaris és el més esperat!"

El cantant, que actua diumenge 8 d'agost al Festival Jardins Terramar de Sitges, reconeix la polèmica de les darreres hores de la mateixa manera que confessa l'enyorança dels directes, que en tots els casos segueixen les mesures de seguretat vigents

Sergio Dalma. Eix

Sergio Dalma. Eix

La gira 30...y tanto, que Sergio Dalma va ajornar el març de 2020 per al 2021, és tot un retorn als escenaris del jove sabadellenc que amb 16 anys encetava una inabastable trajectòria. Les darreres hores –arran de la suspensió d'un directe a Múrcia– han estat un trasbals de confusions i un menú, gairebé a la carta, de la insolència pròpia de les xarxes socials que no ha superat els milers de suports rebuts.

Polèmiques a banda, l'intèrpret i compositor català ha estat l'altaveu d'allò que tota persona implicada en el sector (i públic inclòs) clama: l'enyorança de la cultura en viu. "Aquest és el retorn als escenaris més esperat –ha expressat en l'entrevista per a Eix Diari– perquè s'enyora l'escalf del públic, i moltíssim en el meu cas que porto des dels 16 anys actuant en directe i hem tornat amb unes estrictes mesures que sóc el primer a difondre i complir".

La veu més trencada de l'escena nacional –i més propera– reconeix que se li trasbalsa la sonoritat, ara més que mai, quan recorda amb el públic el viscut en els darrers divuit mesos; una pandèmia que no ha estat silenciosa perquè el món de la cultura s'hi va abocar. I aquest retorn als escenaris és una continuació dels suports a la cultura. Una manera de contrarestar la tristesa viscuda que arriba, a més, amb un repertori que recull 30 anys d'èxits i un tanto que és un homenatge a la gent amb qui ha compartit centenars de cançons en la intimitat de cadascú o bé en els directes més versàtils, perquè sempre hi ha una cançó per a cada moment. I els records encara són molts més.

Sergio Dalma, incapaç de resumir 30 anys en una frase, reconeix que "el temps ha passat molt de pressa, però l'edat permet fer balanç" i reconeix que rere el pencaire que és, hi ha un privilegiat intèrpret que ha crescut il·lusionat a partir "d'aquelles cançons que sonaven a casa en la meva infància".

Parafrasejant clàssics, el Gracias a la vida que me ha dado tanto resumeix el repertori que Dalma porta a Sitges en una gira, esperada, que aquest 2021 acabarà a Buenos Aires, la capital de la llum més llatina. I al costat d'una evocació dels temes més esperats de Dalma, el públic gaudirà dels darrers èxits com Donna i  El diablo dentro, que publicats darrerament representen aquell pas, sempre endavant –i també davant les adversitats– d'un esperit melòdic incombustible, sempre agenollat davant el seu públic més fidel i les noves generacions, amb les quals ha nascut una nova complicitat a partir de la seva evolució musical, sempre amb el cap i el cor en el passat i també en el present. Un contemporani de la melangia, però també de l'optimisme en temps convulsos.

Dalma arriba a Sitges, el pròxim 8 d'agost al Festival Jardins Terramar de Sitges,  i ho farà amb la seva energia més íntimament col·lectiva, a més "torno a Terramar, agraït i amb el compromís que ho passem bé!". Paraula de bona gent.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!