Festa Major 2021

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valora positivament el resultat de la Festa Major 2021

El govern destaca el sobreesforç que han fet les entitats, associacions i agrupacions per celebrar la Festa Major

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valora positivament el resultat de la Festa Major 2021. Ajuntament de Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valora positivament el resultat de la Festa Major 2021. Ajuntament de Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha valorat positivament el resultat de la Festa Major. La celebració ha estat adaptada a les restriccions causades per la Covid-19, però malgrat això la festa en honor a la Verge de les Neus s’ha portat a terme amb el llançament dels Castells de Focs des de tres punts diferents de la ciutat, la celebració de les cercaviles i dels actes més tradicionals amb limitació d’aforament, reserva prèvia de localitats i la realització de testos d’antígens a totes les persones que formaven les cercaviles. L’Ajuntament ha agraït el sobreesforç que han fet les entitats, associacions, agrupacions, la part tècnica i la pabordia per adaptar la Festa Major a la pandèmia i la implicació de la ciutadania.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha valorat de manera “positiva” la Festa Major 2021 que avui 6 d’agost s’acaba. “Malgrat les restriccions que s’imposen per la pandèmia i les incerteses que hi havia, vam apostar per celebrar la Festa i tot i que ha sigut una Festa Major restringida s’ha pogut tirar endavant i l’hem pogut recuperar gràcies al treball de les entitats, associacions i agrupacions que han fet possible que se celebrés”.

El dia 4 d’agost a la nit es van llençar des de tres punts de la ciutat els Castells de Focs que es van gaudir des de les terrasses i balcons de la ciutat per tal d’adaptar-lo a les mesures sanitàries. Arnau ha dit que “hem pogut gaudir dels Castells de Focs de manera diferent, però almenys s’ha pogut fer perquè és un acte molt esperat. Han sortit del lloc habitual adaptant-se a tres tirades des de tres punts de la ciutat per tal que els vilanovins i les vilanovines ho gaudissin de manera segura”.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo ha agraït tota la feina de preparació i producció de la Festa Major i ha destacat que el treball en conjunt ha fet possible la celebració. “Hem pogut viure una Festa Major que l’he anomenat “La Festa Major de l’esperança”, perquè ens ha tornat l’olor de pólvora, el so de la música, la suo, les alfàbregues i el sentiment de manera adaptada i això ha estat possible gràcies al treball de les associacions, entitats, la pabordia i la part tècnica”.

La regidora considera que la valoració de la Festa Major és molt positiva i segura pel que fa a les mesures de sanitat que s’han establert durant els actes. Mateo ha explicat que “en la cercavila d’ahir, 5 d’agost, el Ball de Cercolets no va sortir per precaució perquè un dels seus membres va donar positiu en el test d’antígens, però s’ha de tenir en compte que ha estat l’únic cas entre el miler de persones que han participat en les cercaviles”.

L’alcaldessa, Olga Arnau, ha parlat sobre l’ocupació de les cadires ubicades a la rambla Sant Jordi per veure les cercaviles i ha assegurat que “el dia 4 d’agost hi havia 1.500 cadires i només 20 estaven buides, hem de pensar que estaven situades a la zona més solejada i les persones preferien estar dempeus a l’ombra que assegudes al sol. És cert que vam detectar algun “acaparament d’entrades” i davant d’aquesta situació, ahir, 5 d’agost, vam posar 300 més. S’ha de tenir en compte que encara que a l’espai es pogués posar més cadires, estem sotmesos a les autoritzacions de restriccions de l’acte i no podem superar l’aforament”. Arnau ha afegit que també en els moments que es veuen cadires buides és perquè les persones quan passa el foc s’aixequen i “és el més normal”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!