Arqueologia

Estiu d'excavacions al jaciment neolític de Sant Martí Sarroca

Es tracta del jaciment d’aquestes característiques més antic de la mediterrània occidental

Excavacions d'aquest mes d'agost al jaciment neolític de Sant Martí Sarroca.. Ajt Sant Martí Sarroca

Excavacions d'aquest mes d'agost al jaciment neolític de Sant Martí Sarroca.. Ajt Sant Martí Sarroca

Un equip d’arqueòlegs, gràcies al conveni entre l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i la Universitat de Barcelona, ha estat realitzant prospeccions entre el 10 i el 30 d’agost, sota la direcció de Xavier Oms i la co-direcció d’Héctor Martínez i Rafael Laborda, al jaciment neolític antic cardial de la muntanya de Can Sogas, a la zona coneguda com les Guixeres.

Aquests treballs es remunten al 2015 i només es van haver d’aturar l’any passat a causa del confinament per la Covid-19. Enguany s’han reprès, amb les vacunacions i tests d’antígens corresponents i totes les mesures de salut pertinents.

La zona és un assentament neolític de 7.500 anys d’antiguitat. Es creu que hi podrien haver tres cabanes i està considerat el més antic de la mediterrània occidental i de la península ibèrica descobert d’aquestes característiques.

Cada any es produeixen importants avenços en les excavacions. Enguany s’ha trobat un dipòsit de més de quatre-centes petxines treballades per fer denes de collaret.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!