Piano

La pianista vilanovina Laura Farré Rozada presenta el seu nou disc a Vilafranca

L'àlbum Nimbus engloba repertori contemporani a piano sol d'una gran exigència, amb obres de Jodlowski, Chin, Takemitsu, Guix, Ravel, Þorvaldsdóttir, Fujikura i Zhao -l'obra d'encàrrec Still Live. Dedicated to Laura

La pianista vilanovina Laura Farré Rozada presenta el seu nou disc a Vilafranca. EIX

La pianista vilanovina Laura Farré Rozada presenta el seu nou disc a Vilafranca. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La pianista i matemàtica Laura Farré Rozada, considerada "Rising Star" per la BBC Music Magazine, presenta a Vilafranca del Penedès, "Nimbus", el seu segon disc de música contemporània. La cita és diumenge 26 de setembre a les 19 hores al Fòrum Berger Balaguer.

"Nimbus" ha obtingut grans elogis de la crítica especialitzada (http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/).  L'última amb motiu del seu concert de presentació a Barcelona. Va ser dijous 16 de setembre al Palau de la Música Catalana, obrint el cicle "Petit Palau Cambra". Jaume Radigales del diari ARA va titular la seva crítica: "T'estimem, Laura Farré" i qualifica la intèrpret vilanovina com a "música global, com una intèrpret total, i com una artista que aplega en una mateixa persona la racionalitat matemàtica i la sensibilitat davant l'instrument". Segons Radigales: "Poques vegades es té l'oportunitat d'escoltar en una sola vetllada tan repertori del nostre temps. I menys encara servit amb l'entusiasme, les ganes i amb la saviesa que exhibeix Laura Farré. Per això cal agrair-li la iniciativa i la tenacitat en la defensa del llenguatge musical rabiosament contemporani. I estimar-la, precisament per això" (https://www.ara.cat/cultura/laura-farre_1_4119052.html).

"Nimbus", editat sota el segell català Seed Music, presenta un repertori contemporani per a piano sol d'una gran exigència, amb obres de Jodlowski, Chin, Takemitsu, Guix, Ravel, Thorvaldsdóttir, Fujikura i  Zhao, aquesta última amb l'obra d'encàrrec "Still life. Dedicated to Laura". El conjunt del nou disc té com a fil conductor la versatilitat artística de l'aigua i és la continuació del seu disc de debut "The French Reverie", amb el que va fer una gira mundial oferint concerts a Londres, Sofia, Nova York, Chicago, Boston, Colorado Springs, Los Angeles, San Francisco, Toronto i Mont-real, entre d'altres. Tant "Nimbus" com "The French Reverie" han estat possibles gràcies al suport d'uns 200 mecenes de 28 països dels 5 continents.

A data d'avui, "Nimbus" ha estat guardonat amb 5 premis al Music & Stars Awards (Jurat Internacional), incloent el 'Grand Prix' Crown of Stars com a millor disc del 2021 de totes les categories, i Gold Star per Best Piano Solo CD, Best Cover (All Categories), Best Concept (All Categories) i Best Sound Editing (All Categories); a més de dos medalles de plata com a artista emergent i creativitat/originalitat als Global Music Awards (La Jolla, Califòrnia) i Best Classical Album als Akademia Music Awards de Los Angeles.

Laura Farré Rozada és doctoranda al  Royal Birmingham Conservatoire, al Regne Unit,  on desenvolupa una tesi sobre música i matemàtiques. La seva investigació se centra en la recerca d'un mètode de memorització de les partitures de música clàssica contemporània que tenen una complexa estructura. L'objectiu és donar eines als intèrprets per guanyar en seguretat, evitar el pànic escènic i evitar lesions. El seu camp d'investigació, la relació entre la música i les matemàtiques, l'ha dut a impartir conferències a la Boston University, el Colorado College, la University of Colorado de Colorado Springs, la Fundación Teatro del Lago de Xile, i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, entre d'altres. La música i les matemàtiques també han dut Laura Farré Rozada a la ràdio. La passada primavera va posar en antena "La cinta de Möbius" a Catalunya Música, i aquest estiu ha estrenat a Radio Clásica "Musimáticas". Dos programes que compagina amb les seves col·laboracions a "Sinfonía de la mañana" de Radio Clásica.

Les entrades per al concert de diumenge es poden adquirir a www.topticket.cat al preu de 8 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local