Fons Feder

Finalitza la restauració de l’interior de la Torre de Moja

Amb aquestes obres s’acaba el projecte de reforma i rehabilitació de la Torre i del seu edifici annex

Finalitza la restauració de l’interior de la Torre de Moja. Ajuntament d'Olèrdola

Finalitza la restauració de l’interior de la Torre de Moja. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Divendres es realitzava la visita final de les obres de restauració de l’interior de la Torre de Moja. Amb la finalització d’aquests treballs es completa la tercera i darrera de les fases del projecte integral de restauració de la Torre, un cop feta anteriorment la consolidació de la Torre en la primera fase i la rehabilitació del seu edifici annex, en la segona fase d’intervenció. Les obres de l’interior de la Torre van ser adjudicades per un import de 190.000 €, dins del projecte "Penedès 360 graus", la iniciativa conjunta promoguda per ajuntaments de la comarca que ha comptat amb la coordinació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el cofinançament dels Fons europeus FEDER.

Recuperar dignitat històrica

Amb el propòsit genèric de fer que l’edifici “recuperi la seva dignitat històrica”, les obres d’aquesta tercera fase han suposat una actuació física en tot l’àmbit interior de la construcció per tal de consolidar-lo i restaurar-lo i fer possible el seu ús. Les actuacions han suposat  la restauració i consolidació dels paraments i revestiments; la substitució dels sostres i escales perquè  compleixin els nous requeriments i , finalment, l'acondicionament de la coberta i de la sortida per facilitar la visita. Així , s’han substituït els sostres i les escales interiors a la Torre i s’ha millorat la part superior: badalot, escales d’accés a la coberta, elements de protecció i paviment, així com també la col·locació de l’escala que permet l’accés a la Torre des de la terrassa de l’edifici annex.

L’obtenció de  finançament extern,  incloent també a aportacions de la Diputació, ha suposat per a l’Ajuntament d’Olèrdola assumir només el 30% del valor de l’obra.

Origen del poble de Moja

La Torre de Moja és  una imponent edificació medieval del segle  X que va originar la fundació del poble. Amb la rehabilitació de l’edifici adossat es van adequar dues sales d’usos polivalents, amb 111 metres quadrats útils sumant els dos espais, incloent una nova primera planta construïda amb una terrassa des de la qual es pot accedir a la Torre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local