Retorn a la normalitat

Els teatres i cinemes recuperen la plena ocupació de les sales un any i mig després de l'inici de la pandèmia

El Temporada Alta i el Festival de Sitges, certàmens rellevants del sector, ja poden vendre totes les localitats

Els teatres i cinemes recuperen la plena ocupació de les sales un any i mig després de l'inici de la pandèmia. Festival de Sitges

Els teatres i cinemes recuperen la plena ocupació de les sales un any i mig després de l'inici de la pandèmia. Festival de Sitges

Els teatres i cinemes recuperen aquest divendres la plena ocupació de les sales un any i mig després de l'inici de la pandèmia. La decisió agafa dos dels certàmens més rellevants del sector a ple rendiment. El Temporada Alta ja ha posat a la venda noves localitats aquesta setmana per unes platees que, habitualment, freguen sempre la plena ocupació. El Festival de Cinema de Sitges, que ja encara el tram final, podrà vendre els tres últims dies el 100% de localitats de les sales, una fita que feia dos anys que no assolia. També estudia fer una nova sessió matinal com agraïment a la fidelitat del públic. L'any passat va començar poden omplir el 80% de les sales de cinema i, a la meitat del festival, van haver de rebaixar l'aforament al 50%.

La millora en l’evolució de la pandèmia i la generalització de la vacunació ha permès a les activitats culturals ampliar la seva capacitat del 70% al 100% i eliminar el nombre màxim d’espectadors, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats i fins a un màxim de 3.000 amb condicions de ventilació reforçades. El límit a l'aire lliure se situava en les 4.000 persones.

Concerts i festivals a peu dret al 70%

Els concerts i festivals en espais tancats amb el públic dret o possibilitat de ball s’assimilen a l’oci nocturn i hauran de complir les condicions d’aquesta activitat. És a dir, permetran una capacitat màxima del 70% i requeriran passaport covid.

A l’aire lliure, l’ocupació permesa serà del 100% amb distància, i si no es pot mantenir, cal mantenir la mascareta. En cultura popular, també s’eliminen totes les limitacions. No hi ha límit en el nombre de participants en castells, cobles, grups teatrals o de dansa, etc., ni tampoc en el nombre de participants, sempre que no siguin situacions anàlogues a l’oci nocturn. Pel que fa els horaris, s’eliminen les restriccions que hi havia i les diferents activitats es tornen a regir per la normativa sectorial preexistent abans de la pandèmia.

El sector ho rep amb esperança

Des de les arts escèniques han celebrat l'ampliació de l'aforament dels teatres al 100%. El director adjunt del festival Temporada Alta, Narcís Puig, ha afirmat que estaven esperant aquesta mesura després de veure com "la majoria de territoris espanyols" ja havien recuperat l'aforament en teatres i també es repetia aquest escenari en molts d'altres països europeus.

Per això es mostren satisfets de recuperar el 30% de les butaques que deixaven buides i ara comença una feina intensa pel servei de ticketing que consisteix en "ajuntar grups d'entrades" per tal que les que es puguin posar a la venda no siguin localitats soles, ja que son les butaques que hi havia lliures per marcar la distància de seguretat. Segons el director adjunt del festival de teatre aquesta és una feina "intensa" però "molt més agradable" que la de l'any passat, quan havien de retornar els diners de les entrades pels confinaments territorials que hi havia o pel tancament dels teatres.

L'augment d'aforament ha anat acompanyat d'un increment en la venda d'entrades del festival. Narcís Puig ha assegurat que des que el Govern va anunciar que es recuperava el 100% de l'aforament en els teatres, la venda d'entrades va augmentar de forma important. De fet, hi ha molts espectacles en què el festival ja ha esgotat el 30% de localitats que es posaven a la venda. Es tracta d'espectacles sobretot internacionals en què hi ha molt d'interès per part del públic en poder-los veure, com ara 'Bros' de Romeo Castellucci o Sonoma.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!