Carnaval 2022

Els carnavals del Garraf i el Penedès es preparen per tornar a la presencialitat

Ajuntaments i entitats ja treballen en una edició amb actes al carrer després d'un any d'aturada

Els carnavals del Garraf i el Penedès es preparen per tornar a la presencialitat. EIX

Els carnavals del Garraf i el Penedès es preparen per tornar a la presencialitat. EIX

És la festa més esperada i, després d'un any d'aturada, les ganes s'han multiplicat. Els carnavals del Penedès i Garraf es preparen per tornar a la presencialitat. I és que els ajuntaments i les entitats ja han començat a treballar en un edició amb actes al carrer, tot i que s'adaptaran a les mesures sanitàries contra la pandèmia ja que es tracta de l'esdeveniment amb més persones participant-hi i com a públic.

La maquinària del Carnaval 2022 ja s'ha posat en marxa. Sitges va ser el primer municipi a pronunciar-se anunciant que havia arribat el moment de pensar com poder tornar a gaudir del Carnaval al carrer. La voluntat de la Comissió i de l’Ajuntament és poder gaudir del Carnaval de Sitges al carrer valorant diferents opcions de recorregut per a les rues, de manera que sigui un circuit que ofereixi total seguretat sanitària tant als participants com al públic similar a la fórmula utilitzada durant la festa de Santa Tecla.

A Vilanova i la Geltrú, l'Ajuntament també està treballant amb la Federació d'Associacions del Carnaval per recuperar com a mínim una part de la presencialitat. A principis del mes de novembre se celebrarà una assembla amb totes les entitats per explicar la proposta, que garantiria la recuperació d'una part dels actes populars al carrer.

Per la seva part, Cubelles, Cunit, Calafell i El Vendrell han iniciat els contacte per prendre una decisió conjunta i coordinada. En aquest sentit, l'Ajuntament del Vendrell sí que ha manifestat la seva intenció de recuperar el carnaval al carrer, un cop que s'han aixecat les restriccions, i ja ha començat a parlar amb les comparses locals per definir aquest nou model de festa.

El Carnaval del 2022 comença el 24 de febrer, que serà Dijous Gras i s’acabarà el dimecres 2 de març, amb l’Enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!