Carnaval 2022

Sitges aprova el nou protocol del Carnaval esquivant la regulació del consum d'alcohol a les rues

L'Ajuntament retira definitivament el punt en què només es permetia beure aigua

Sitges aprova el nou protocol del Carnaval esquivant la regulació del consum d'alcohol a les rues. ACN

Sitges aprova el nou protocol del Carnaval esquivant la regulació del consum d'alcohol a les rues. ACN

L'Ajuntament de Sitges ha esquivat finalment la regulació del consum d'alcohol a les rues del Carnaval en el nou protocol aprovat aquest dimecres. El govern, d'acord amb la Comissió del Carnaval, va dur al ple municipal del gener una proposta per prohibir les begudes alcohòliques a les carrosses i "només" permetre beure aigua. El text, però, es va retirar de l'ordre del dia pel rebuig frontal de diverses entitats, amb previsió de revisar-lo de forma "consensuada" i marcar una regulació per al 2022. Ara s'ha aprovat el nou reglament sense cap punt relacionat amb el consum d'alcohol, amb el compromís del govern de seguir treballant aquesta qüestió amb les colles participants a les rues fins arribar a una entesa per eliminar aquestes begudes.

El nou protocol del Carnaval s'ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals i l'abstenció de quatre regidors. Entre ells, el grup de Ciutadans, que han retret al regidor de Festes, David Martínez, una "manca de valentia" per haver retirat la prohibició de l'alcohol de la normativa.

D'altra banda, el nou text modifica el nombre de carrosses i participants a les rues de la Disbauxa i Extermini: es passa dels 45 grups dels últims anys a un màxim de 41-43, que podran tenir 125 membres. També equipara la importància dels personatges de la Reina del Carnaval i Sa Majestat Carnestoltes. El govern local i la Comissió del Carnaval consideraven que el personatge de la Reina anava sempre a remolc del Carnestoltes i ara la intenció és que tinguin rols equitatius.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!