Memòria històrica

Vilanova recrea ‘la manifestació de les galledes’ a la plaça de la Vila amb una de les protagonistes originals

Cèlia Lorenzo és una de les dones que va intervenir a la protesta fa més de 50 anys contra la manca d’aigua a les cases de la ciutat

La recreació de la manifestació de les galledes, amb Cèlia Lorenzo a l’esquerra, que ja va formar part de la protesta de fa més de 50 anys. Rosa Maria

La recreació de la manifestació de les galledes, amb Cèlia Lorenzo a l’esquerra, que ja va formar part de la protesta de fa més de 50 anys. Rosa Maria

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova ha recreat aquest dissabte al migdia ‘la manifestació de les galledes’, una protesta que van liderar un petit grup de dones de la ciutat l'any 1965 que, amb una galleda a la mà, va protestar a la plaça de la Vila contra la manca d’aigua a les cases. La recreació d'aquest cap de setmana ha comptat amb la participació de Cèlia Lorenzo, una de les dones que va intervenir en la protesta de fa més de 50 anys. De la manifestació original no se’n conserven imatges perquè la Guàrdia Civil va requisar les càmeres que va trobar entre els presents a la plaça i en va fer velar els rodets.

La recreació, organitzada pel grup Dones per la Memòria, tenia com a objectiu l’obtenció d’una fotografia per a il·lustrar la portada d’un estudi que serà publicat pròximament sobre ‘la manifestació de les galledes’ i que és obra del periodista Josep Maria Ràfols, testimoni presencial de l’acte de 1965 i fill d’una de les dones que hi va participar. La fotografia l’ha fet Rosa Maria Farriol i l’actuació l’ha coordinat Judith Barbacil, responsable de Dones amb Memòria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local