Literatura infantil

El Cep i la Nansa recull l'univers poètic de Joan Brossa en un volum il·lustrat per a infants

'Petits poemes. Joan Brossa' inclou setze poemes i proposa jocs amb lletres i paraules

El Cep i la Nansa recull l'univers poètic de Joan Brossa en un volum il·lustrat per a infants. ACN

El Cep i la Nansa recull l'univers poètic de Joan Brossa en un volum il·lustrat per a infants. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'editorial vilanovina El Cep i la Nansa ha publicat un volum il·lustrat per a infants que recorre l'univers poètic de Joan Brossa. 'Petits poemes. Joan Brossa' inclou setze poemes i proposa jocs amb lletres i paraules per motivar la reflexió i la creativitat dels lectors. El llibre ofereix un recorregut per l'imaginari brossià que acaba amb un manual d'instruccions per fer poemes. La curació del volum l'ha fet Judith Barnés i les il·lustracions són de Mercè Galí. El poemari ha arribat a les llibreries coincidint amb l'aniversari de naixement del poeta avantguardista català, considerat el més important del segle XX i gran defensor de la poesia visual de la literatura catalana.

Els projectes editorials disponibles fins ara per als més petits plantejaven biografies il·lustrades de l'artista. L'editorial El Cep i la Nansa fa ara un pas endavant i publica una antologia poètica, perquè entén que respon a una "necessitat". "Assumim que la figura Brossa està integrada en l'imaginari col·lectiu dels catalans i hem fet una tria molt acurada amb la voluntat d'acostar màgia creativa a les llars catalanes", ha explicat Barnés en una entrevista a l'ACN.

L'antologia ofereix una doble lectura "complementària", la literal i la que es deriva de la imatge. Els poemes provenen de diversos volums de l'obra publicada de Brossa i, segons Barnés, el volum publicat no té una voluntat ni cronològica ni biogràfica, sinó que busca només "reconstruir l'univers mental brossià".

La curadora del volum, que defensa que l'antologia és "per a petits i no tant petits", explica que el llibre és un recorregut per l'univers creatiu de Joan Brossa, per "totes les seves facetes" i intenta sintetitzar "la seva manera d'entendre la poesia". Malgrat que la poesia de Brossa va més enllà, els poemes escollits són sintètics i sense rima i busquen concentrar la poesia breu de l'artista, que "colpeix, sorprèn i interroga".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local