Carnaval 2022

Vilanova celebrarà finalment totes les guerres de les Comparses a la plaça de la Vila

L'obertura de l'oci nocturn permetrà també fer tres concerts nocturns per Carnaval

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aquest divendres al matí ha anunciat canvis que afecten de manera positiva a la celebració del carnaval de la ciutat. La plaça de la Vila serà l’únic espai on infants, jovent i adults celebraran les guerres de les Comparses, s’establiran diferents horaris i seran més àgils. Una altra novetat serà la recuperació de gran part dels actes nocturns.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha manifestat que “la ciutat celebrarà un Carnaval més viu i pròxim a la normalitat. La plaça de la Vila, el dia de les Comparses, serà per a tothom. No tindrem la desubicació que vam anunciar per separar les parelles infantils i juvenils de l’adulta, per tal d’evitar aglomeracions. Això sí, no hi haurà públic, volem mantenir l’espai lliure perquè els i les participants puguin gaudir de la guerra de caramels amb més tranquil·litat. Es limitarà l’aforament, fixant un màxim de participants en cada guerra (sempre amb la mascareta posada), ampliarem els horaris (s’inicien a les 11 h fins a les 15 h) i seran més àgils per prevenir massa temps d’aglomeracions”. També es canviarà el lloc on posar les llaçades a les banderes, que no pujaran al balcó de l’Ajuntament, sinó que estaran a una tarima ubicada a les portes de l’administració pública.

Arran que la Generalitat de Catalunya hagi reobert l’oci nocturn, l’Ajuntament de Vilanova i la Federació d’Associacions del Carnaval (FAC) han pogut recuperar l’activitat nocturna del carnaval de Vilanova i la Geltrú. Torna la nit de mantons, els actes nocturns del divendres, dissabte de Mascarots, el ball de les Comparses del diumenge i el dimarts del Vidalot. La FAC, demà dissabte, es reuneixen per presentar el cartell oficial. L’alcaldessa, ha explicat que “la desfilada de l’Arrivo no es podrà celebrar perquè no es poden dur a terme amb garanties de complir amb les mesures sanitàries corresponents i no hi ha un marge de temps per poder-la gestionar, però el rei Carnestoltes arribarà a la ciutat i el podrem anar a veure i els vilanovins i les vilanovines podran gaudir d’altres esdeveniments nocturns molt esperats”.

L’alcaldessa ha volgut destacar que “per a Vilanova celebrar aquest carnaval és aproximar-se a la normalitat i en part suposa tornar a una esperada realitat i a una necessitat. S’està treballant contra rellotge per poder fer tots els canvis perquè tothom pugui tenir carnaval”.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha volgut remarcar que “des de l’Ajuntament i la FAC s’està fent tot el possible per poder celebrar un carnaval amb la normalitat més pròxima possible i perquè tothom el pugui gaudir amb tranquil·litat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local