Nou format

La Fira d’Art de Sitges potencia l’art contemporani al Mercat Vell

La Fira d’Art, que es podrà visitar els dies 12, 13 i 19 i 20 al Mercat Vell, es complementa amb un mercat d’artesania, 3 food trucks, actuacions musicals i mostres de talent local al voltant de la plaça de l’Ajuntament

La Fira d’Art de Sitges potencia l’art contemporani al Mercat Vell . Ajuntament de Sitges

La Fira d’Art de Sitges potencia l’art contemporani al Mercat Vell . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fira d’Art de Sitges 2022 se celebrarà els dies 12, 13 i 19 i 20 al Mercat Vell, a la plaça de l’Ajuntament. Després de l’aturada dels anys 2020 i 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19, la Fira d’Art torna per aplegar més de 40 artistes d’arreu de Catalunya durant dos caps de setmana i al centre de la vila per mostrar pintura, escultura, dibuix i il·lustració. Durant aquest esdeveniment el públic podrà veure una representació d’estils ben diferents. Des de marines i art figuratiu fins a propostes com art urbà o peces escultòriques. 

La reformulació de la Fira d’Art comportarà no només una nova ubicació i l’ampliació de la seva durada sinó que es complementarà amb el Maricel Market, un esdeveniment paral·lel que omplirà la plaça de l’Ajuntament d’artesania, música, dansa, tallers i gastronomia local. En total seran 15 parades de disseny, ceràmica i fotografia, il·lustració, entre d’altres, més 3 food trucks, actuacions musicals i mostres de talent local al voltant del Mercat Vell, la Casa de la Vila i la rectoria) en un espai de 600 m² aproximats. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, organitzadora de la Fira d’Art, dinamitza la plaça de l’Ajuntament per portar més públic a la Fira. 
 
El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, destaca que  “Sitges recupera la Fira d’Art i ho fa en un nou emplaçament i amb un nou format que donarà més visibilitat a un dels esdeveniments vinculats a les arts plàstiques més importants del calendari cultural sitgetà”. 

“El Mercat Vell segueix demostrant que pot acollir multitud d’activitats culturals ben diverses. Després de projeccions al Festival de Cinema, concerts del Correllengua, conferencies del Sitges Next, així com les exposicions dels concursos Sanvisens i Pere Jou, ara toca el torn d’acollir una Fira”, afegeix Xavier Salmerón. 

Durant la fira es podrà contemplar la creativitat de més de quaranta artistes participants, dels quals 10 provenen de Sitges, 6 artistes de la resta de la comarca del Garraf i 32 artistes d’altres poblacions de Catalunya com Barcelona, Tarragona, Manlleu, Girona, La Garriga i Olot, entre d’altres. Com a novetat durant el primer cap de setmana la Fira comptarà amb un estand per mostrar el treball de l’alumnat del Batxillerat Artístic que s’imparteix a l’Institut Joan Ramon Benaprès. 

La comissària de la Fira d’Art, Maribel Navarro, explica que “la selecció dels artistes es va dur a terme a principis del 2020 per part d’un comitè de selecció però com que la fira es va haver de cancel·lar durant dos anys a causa de la pandèmia de la Covid-19, aquest 2022 participaran els creadors seleccionats fa dos anys, a més de setze artistes de la comarca del Garraf”. També hi haurà propostes noves que no s’havien presentat abans”. 

Els 43 artistes participants en la 27a edició de la Fira d’Art es dividiran en dos caps de setmana: 21 artistes els dies 12 i 13 de març i 22 artistes els dies 19 i 20 de març. En total, hi participaran 23 dones artistes i 20 homes artistes.

• 12 & 13 de març

             Toni Cabrera, C. Almirall, Marga Bori i Alicia Bori, Carme Colldecarrera, Rosa
             Gallach Art, Chelsea Davine, Josep Bonet Subirats, Arantxa Liceaga Aguirre i
             José Antonio Serrano, Elisenda Llonch, Emilia Lloret Laszecki, Emili Morera,
             G.M.Escribano, Enric Solanilla, Enric Roca, Monica Proust i Antonio Ruiz, Laura
             Tietjens, Jordi de Torres.

• 19 & 20 de març

             Katinka Hars (XXXIII Premi de Pintura Sanvisens), Miquel Alfocea, Josep
             Alonso, Mireia Badia, Toni Becerra Watercolor, Thaïs Borri Bas, Noni Font, Lluís
             Garcia Ribes, Judith Gangolells, Ricard Guiu, Susanna Leiva, Montse Marcet i
             Elvira Rodríguez, Dolors Lujan, Màrius-Arts, Carmen Parellada Cortés, Joan
             Rosell Roura, Roger Salvadó, Nancy Jack, Laurelle Cidoncha (Simms), Stencil
             Barcelona (Maria Barangé i Mercè Suñol).

També com a novetat, la Fira d’Art col·laborarà per primera vegada amb la Fundació Stämpfli que obrirà les portes al públic de manera gratuïta amb motiu d’aquest esdeveniment. Alhora, aquest esdeveniment també oferirà una programació amb propostes lúdiques com tallers familiars ‘Juguem amb l’art Contemporani, jornades de portes obertes a la Fundació Stämpfli, xerrades i exposicions, entre d’altres. L’últim dia de la Fira d’Art, el 20 de març, a les 17 h es farà l’anunci del Premi a l’artista de la Fira d’Art de Sitges 2022.  


Maricel Market –Artesania, gastronomia, art i música sals volants de la Fira d’Art

Els caps de setmana del 12-13 i 19-20 de març la plaça de l’Ajuntament s’omplirà d’artesania, gastronomia, música i altres mostres de talent local. La sitgetana, Vinyet Zapater, organitzadora del Maricel Market, es mostra satisfeta de “poder dinamitzar aquest espai a la plaça de l’Ajuntament amb quinze parades de petits creadors, que venen els seus propis dissenys, amb degustació de km0 i restauració sitgetana, tallers per a infants i adults, food trucks, i es complementarà amb un petit escenari on actuaran l’Escola de Música Gemma Casanovas i l’Escola Music Express Art i, on també, es farà un vermut musical amb l’artista Sergi Ramírez”.

Aquest esdeveniment comptarà amb maridatges de l’Artemisa Sitges, Merci i el Nou Rusiñol i food trucks de Café Chrome, Corazón de Agave i crêpes”.


27a edició de la Fira d’Art de Sitges
• Dies: 12, 13 i 19 i 20
• Horari: D’11 a 20 h
• Lloc: Mercat Vell


Inauguració Mostra Pinzellades del Cercle Artístic

El Cercle Artístic de Sitges participarà en la Fira d'Art amb una exposició col·lectiva a l'Estudi Vidal. El Cercle és l'entitat, que agrupa pintors i artistes residents a Sitges, amb vocació de difondre la seva obra i promoure l'activitat creativa i la trobada entre les persones a qui els agrada l'art.

Els artistes participants són: Isabel Espiga, Ángeles Bretón, Dolors Duran, Carme Grau, Carmen Mocholi, Júlia Ovsiannikova, Daniel Scheveloff, Karin Kramer, Alicia Figueras, Isabel Ferrer, Sandrine Perrotton i Andreu Macià.


Inauguració de la mostra Pinzellades
• Dia: 10 de març
• Lloc: 19 h
• Mostra col·lectiva dels artistes del Cercle Artístic de Sitges.
La mostra es podrà visitar del 10 al 20 de març. 
• Estudi Vidal (Carrer d’en Bosc, 6) 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local