Arenas movedizas

Junichiro Tanizaki Narrativa castellà

Editorial Siruela
Català
264 pàgines
22 euros

Portada del llibre Arenas movedizas

Ressenya elaborada per Mercè Foradada

Tanizaki, que juntament amb Kawabata i Mishima completa el triplet clàssic de grans escriptors nipons del s. XX, crea en aquesta novel•la una de les seves heroïnes més ambigües i inquietants, la bella i misteriosa Mitsuko.

Una altra dona jove, la senyora Sonoko Kakiuchi, de classe acomodada i establerta en un confortable matrimoni, narra la història tràgica que l’ha conduïda a la situació d’extrema solitud en què es troba, i ens introdueix en una espiral d’amor obsessiu i d’engany, de maldat i manipulació deliberada, però també de fidelitats i una estranya tendresa, en la qual les parelles i els triangles es teixeixen i desfan en un crescendo de fulletó; molt a la japonesa, però.

Es tracta d’una novel•la molt en la línia del seu autor, amb els temes recurrents de la dissonància entre les relacions matrimonials i sentimentals, la passió dividida entre parella i amant, i un erotisme inapel•lable que domina la vida dels seus personatges, esclaus dels seus components de tendresa, violència i maldat, i disposats a morir si està en joc l’aconseguiment del bé desitjat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.