Les mil i una nits

Autor: Lluis Farré / Il·lustradora: Mercè Canals Infantil

Editorial Combel
Català

Portada del llibre Les mil i una nits

Aurora Vall. ClijCAT/Faristol / ACPG

Combel ha fet una aposta forta per editar una col•lecció de qualitat amb pop-ups i ho demostra traient, regularment, nous títols i vetllant perquè el darrer sempre sigui millor que l’anterior, amb l’enginyeria del paper més ben resolta i amb la superfície totalment ocupada pels dibuixos. Farré i Canals van trobant la millor veu i la millor imatge per a cada història.

La premissa inicial d’aquest nou exemplar no era fàcil, perquè els títols anteriors (Sant Jordi, L’arca de Noè) eren fàcilment recognoscibles per la canalla; ara bé, quants coneixen la història de les mil i una nits? Quants saben qui és Xahrazad? Un gran repte que els autors saben resoldre amb un bon exercici de síntesi, comptant amb la complicitat dels adults, que poden acompanyar l’infant però també, i sobretot, donar-los pistes que enriqueixin la comprensió.

La lectura en veu alta ve marcada pel ritme dels versos, que suggereixen imatges i paisatges que els pop-ups recreen mitjançant petits detalls que converteixen l’acte de mirar en un plaer que captiva; i és que cada nova mirada ens descobreix detalls com el gat amagat darrere d’un gerro o els personatges que apareixen a l’altre cantó d’una finestra.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.