Parlar i convèncer

Teresa Baró Auto ajuda

Editorial Ediciones del Serval
Català
12,50€

Dominar les tècniques de l’oratòria t’ajudarà en els estudis, millorarà la teva vida social i et brindarà més oportunitats professionals.

Portada del llibre Parlar i convèncer

Llibresdempresa.cat

Val la pena desenvolupar ara aquestes habilitats. Per això, cal que aprofitis tots els recursos que tens a l’abast. Són molts i molt variats, encara que de vegades ens passen desapercebuts.

Fixa’t en els millors professors que tinguis: Quin és el que et fa agradar l’assignatura? Com ho fa? Com parla? Com es relaciona amb els alumnes? Quins recursos expressius fa servir?

Observa els polítics, els professionals de la comunicació i qualsevol persona que parli per ràdio o surti a la TV. Pots fixar-te en la veu, en la posició del cos, en la gesticulació, en la seva indumentària!

Aprèn bé els recursos que els teus professors de Filosofia, Literatura o Llengua t’expliquen. Encara que de vegades costi de creure, les figures retòriques, les normes gramaticals, les tècniques d’elaboració d’un escrit i un bon vocabulari són imprescindibles per a dominar l’art de la persuasió.

A més, cal que aprofitis totes les oportunitats per a practicar: sortir a la pissarra, exposar un treball, ser el portaveu del teu grup, participar en debats i assemblees, dir unes paraules als teus amics el dia del teu aniversari, fer un brindis a casa per Nadal... Ridícul? Mira-t’ho com vulguis. Més ridícul seràs el dia que hagis d’exposar el treball de recerca o el projecte final de carrera, si no saps com fer-ho i no pots fer lluir el teu treball com voldries!

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.