El nen que volia matar

Lolita Bosch Narrativa jove

Editorial La Galera
A partir de 13 anys
Català

Subtitularia aquesta novel•la El Dexter català que es va frustrar. Recordeu Dexter?, l’assassí en sèrie de Miami, i els nombrosos flashbacks en què veiem un Dexter petit, obsedit amb la idea de matar?

Portada del llibre El nen que volia matar

Ana Díaz-Plaja. ClijCAT/Faristol / AMIC

Dexter, ja grandet, continuarà amb les mateixes ganes de matar. Però això sí: només es carregarà assassins que s’han escapat de la justícia.

Lolita Bosch presenta la història d’un noi a qui li passa el mateix que a Dexter: té ganes de matar, tot i que es conforma amb desitjar matar animalons. Aquest desig esdevé obsessiu i una font de pors i angoixes. Però en aquest relat els pares porten el noi al psiquiatre, i a través de medicació, teràpia i ajuda familiar intenten que superi aquesta obsessió. Així que, amb tota probabilitat, el nostre Dexter català acabarà curant-se... o tant de bo ho aconsegueixi.

L’autora dóna la veu narrativa al protagonista i hi construeix un relat angoixós, repetitiu i obsessiu, en què el lector no sap si el que explica el narrador correspon exactament a la veritat o als fantasmes del seu cervell. La mestria de l’autora fa que el discurs sigui convincent. I molt trist: per ell, per la situació que relata, pels pares que l’acompanyen. I per al lector, que, tanmateix, s’hi interessarà des del començament fins al final. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.