Narrativa jove

Taller de jocs

Autor: NAVARRO, Àngels Il·lustrador: Núria Altamirano

Tot i que el mercat està ben proveït de llibres d’aquesta mena, aquesta és una obra que cal diferenciar de la resta.

Portada del llibre Taller de jocs

Mònica Baró/ClijCAT-Faristol / AMIC

Tot i que el mercat està ben proveït de llibres d’aquesta mena, aquesta és una obra que cal diferenciar de la resta. En primer lloc, per la qualitat de les propostes, algunes d’allò més clàssiques i d’altres més imaginatives, però sempre atractives; poden tenir més o menys complexitat però es poden seleccionar en funció de les habilitats dels «manetes» que les han de materialitzar, tot i que, tal com ens indiquen sovint, en alguns casos calgui la col·laboració d’un adult. En segon lloc, pels mateixos productes resultants, amb uns acabats exigents i amb una estètica que s’allunya de les que solem veure en llibres com aquest, que més aviat tendeixen a adaptar-se als gustos de  l’hipotètic lector, defugint de fer propostes més personals. En tercer lloc, per la presentació del llibre en el seu conjunt, elegant i sòbria, que combina fotografia i il·lustració d’una manera harmònica, sense elements sobrers que emmascarin la pàgina. Finalment, per l’acurada descripció de cada activitat, clara i contundent: en una banda de la doble pàgina ens indiquen què ens cal per fer l’objecte; a l’altra, ben numerats, els passos que cal seguir.
Aquesta obra, doncs, és la clara demostració que un llibre pot ser funcional sense necessitat d’incloure ninotets que ens presentin els objectes, ni mascotes variades, ni decoracions anecdòtiques que ens despistin de l’essencial: unes bones imatges, una tipografia clara, i uns colors ben combinats fan que aquest llibre ens encanti i ens agafin ganes de posar-nos a retallar i a enganxar. Si de cas, posats a trobar alguna pega, podríem dir que alguns dels elements que es requereixen per fer els objectes no són d’ús comú a les cases, però en aquest cas val la pena anar a comprar el que fa falta, perquè els resultats poden ser espectaculars!

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local