Narrativa jove

Una setmana per recordar

Xavier Raventós i il·lustracions de Eva Bolaño

“Una setmana per recordar” és un conte adreçat a alumnes de 6è de primària, que sorgeix en el marc del Pla de prevenció de drogodependències Traca i forma part del treball de prevenció en l’àmbit de la salut.

Portada del llibre Una setmana per recordar

La publicació ajuda a treballar temes com el tabac, l’alcohol, el cànnabis, els models de família, la presa de decisions, la cura del cos, entre d’altres. S’hi inclou una guia didàctica, així com un llistat de serveis i departaments de cada municipi on es pot trobar més informació, orientació o resoldre dubtes en relació al procés de canvis dels fills.

Aquest conte està pensat per llegir-lo pares i fills conjuntament, cercant un espai per parlar dels diversos continguts que hi apareixen a partir de les vivències d’en Pol, el protagonista. Desprès de cada capítol, pares i mares poden dedicar una estona a parlar del que s’ha llegit i comentar els diversos temes que hi surten.

És un material dirigit a nois i noies al voltant dels 12 anys que sol ser quan fan un canvi important tant a nivell educatiu com maduratiu que coincideix amb el pas de la primària a la secundària. S’ajunten canvis físics, emocionals, de companys... i això fa que en aquest moment el seu procés de creixement estigui ple de preguntes, pors i incerteses que aquest material treballa.

El conte, editat pel Cep i la Nansa, està escrit per Xavier Raventós, professor de l’Escola Santa Teresa de Jesús de Vilanova a partir de l’assessorament tècnic de Lluís Cucurull, tècnic en drogodependències del Consell Comarcal del Garraf i està il·lustrat per l’artista vilanovina Eva Bolaño.

Tot i que el Projecte Traca treballa pels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, des del Consell Comarcal es va cercar la complicitat de la resta d’ajuntaments de la comarca per tal que fos un projecte que en poguessin gaudir tots els nois i noies del Garraf.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local