Infantil

El dia d'Anar i Venir

Autor: ALLARD, Alain Trad / Adap : Josep M. Jaumà (trad.) Il·lustrador: Mariona Cabassa

El conte ens parla de la vida de les persones i la natura com a ritme, com si el fet de viure fos una dansa incessant que en el decurs dels anys haguéssim oblidat de ballar.

Portada del llibre El dia d'Anar i Venir

Nati Calvo / ClijCat / AMIC

La col·lecció Petit Fragmenta defineix molt bé els seus objectius: volen «acompanyar els pares i educadors, amb una selecció rigorosa de textos –contemporanis o de diferents tradicions de la humanitat–, en el cultiu de la saviesa, la interioritat i la qualitat humana en els més petits».

El dia d’Anar i Venir és el seu darrer títol, i respon a aquesta finalitat. El conte ens parla de la vida de les persones i la natura com a ritme, com si el fet de viure fos una dansa incessant que en el decurs dels anys haguéssim oblidat de ballar.

La poesia visual de les il·lustracions a doble plana de Mariona Cabassa convida a participar de la celebració d'aquest moviment continu. A cada pas de pàgina, els detalls d’una composició ben regida i una paleta de colors amb molta vivacitat permeten la contemplació d'aquest flux constant i la celebració pel fet de formar-ne part.

D’altra banda, el text d'Alain Allard no avança de la mateixa manera que la narració visual. Hi ha moments en què la construcció de les frases és massa densa i, per tant, alguns continguts poden no ser de fàcil comprensió per als lectors. Curiosament, quan el  text es torna més concís, poètic i sobri, l’àlbum respira sense dificultat i flueix millor.

En aquesta línia, el conjunt narratiu també és un anar i venir, una dansa amb moments més densos i d’altres més lluminosos.

Al final del relat hi ha una guia de lectura que convida a experimentar el moviment i la quietud interns en un mateix i en el nostre entorn.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local