Narrativa castellà

Los vencejos

ARAMBURU, FERNANDO

La nova i extraordinària novel·la de Fernando Aramburu, després de l'èxit internacional de Pàtria.

Portada del llibre Los vencejos

Toni, un professor d'institut enfadat amb el món, decideix posar fi a la seva vida. Meticulós i serè, té triada la data: aquí a un any. Fins llavors cada nit redactarà, al pis que comparteix amb la seva gossa i una biblioteca de la qual es va desprenent, una crònica personal, dura i descreguda, però no menys tendra i humorística. Amb ella espera descobrir les raons de la seva radical decisió, desvetllar fins a l'última partícula de la seva intimitat, comptar el seu passat i els molts assumptes quotidians d'una Espanya políticament convulsa. Apareixeran, disseccionats amb implacable bisturí, els seus pares, un germà a qui no suporta, la seva exdona Amalia i el seu problemàtic fill Nikita; però també el seu càustic amic Patachula. I una inesperada Àgueda. I en la successió d'episodis amorosos i familiars d'aquesta addictiva constel·lació humana, Toni, home desorientat entestat a fer recompte de les seves ruïnes, insufla, paradoxalment, una inoblidable lliçó de vida.
 
 

 
Biografia de l'autor
Fernando Aramburu (Sant Sebastià, 1959) és autor dels llibres de contes Els peixos de l'amargor (2006, XI Premi Mario Vargas Llosa NH, IV Premi Dulce Chacón i Premi Reial Acadèmia Espanyola 2008) i El vigilant de l'fiord (2011), de les obres de no ficció Autoretrat sense mi (2018), Vetes profundes (2019) i Utilitat de les desgràcies (2020), així com de les novel·les Focs amb llimona (1996), Els ulls buits (2000, Premi Euskadi), Bami sense ombra (2005), La gran Marivián (2013), el trompetista de l'Utopia (2003), Viatge amb Clara per Alemanya (2010), Anys lents (2012, VII Premi Tusquets Editors de Novel·la i Premi dels Llibreters de Madrid), àvides pretensions (Premi Biblioteca Breu 2014) i Pàtria (2016, Premi Nacional de Narrativa, Premi de la Crítica, Premi Euskadi, Premi Francisco Umbral, Premi Dulce Chacón, Premi arquebisbe Joan de Sant Climent, Premi Strega Europeu, Premi Lampedusa, Premi Atenes ...), l'últim gran fenomen literari, traduïda a 34 llengües i convert anada a prestigiosa sèrie per Aitor Gabilondo per HBO. Cinc anys després, Els falciots, àcida i entendridora, és la seva nova obra mestra, una novel·la que el confirma com un dels millors escriptors europeus.
 

 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local